9. května 2019 • 20:10

Příjezd Francouze odskákal Kovář. Trenéři zapsali na soupisku 19 hráčů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Den před zahájením hokejového mistrovství světa opustil českou výpravu brankář Jakub Kovář. Trenéři v čele s Milošem Říhou zapsali v předvečer úvodního duelu se Švédy na soupisku Patrika Bartošáka a Šimona Hrubce, čekají na Pavla Francouze, který má dorazit ze zámoří. Na soupisce je zatím 19 hráčů z 24, kteří jsou nyní v Bratislavě - vedle gólmanů sedm obránců a deset útočníků.



Říha ještě v poledne po prvním tréninku na ledě hlavní haly Zimního stadionu Ondreje Nepely avizoval, že na soupisce pro zápas se Švédskem bude pravděpodobně 20 hráčů. „Napíšeme dva brankáře, sedm obránců a možná 11 útočníků,“ řekl kouč.

Momentálně jsou mimo soupisku obránce Petr Zámorský a mezi útočníky Hynek a Tomáš Zohornové, David Tomášek a Robin Hanzl. Čeká se přitom, jak dopadnou výstupní prohlídky a pohovory u centra Radka Faksy z Dallasu. „Podoba soupisky se může ještě změnit, máme na to čas ji doplnit až do chvíle, kdy budou zbývat dvě hodiny do zápasu,“ připomněl tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Z útočníků se v modrých dresech pro hráče mimo základní sestavu ocitli během úvodních tréninků Tomášek s Tomášem Zohornou. Ve čtvrtek ho měl spolu s Tomáškem Zohornův bratr Hynek.

„Ani tahle sestava z dnešního tréninku, kdy jsme zkoušeli určitou variantu, není finální,“ uvedl Říha. „Myslím, že to nefunguje, takže to vrátíme zpátky. Odehrajeme to ve třech lajnách a ve čtvrté budeme improvizovat. Počkáme si, až přijede centr a složíme to jinak,“ zmínil očekávaný Faksův příjezd.

„Zase je to pro nás taková novinka. Mysleli jsme ještě na další posily, ale máme na to rozhodnutí ještě čas. Soupisku můžeme nahlásit až dvě hodiny před zápasem,“ dodal Říha.

Třicetiletý Kovář byl co do počtu reprezentačních zápasů s více než pěti desítkami startů jasně nejzkušenější z celé trojice. Bartošák s Hrubcem jsou teprve na jednociferných číslech: Bartošák má na kontě devět startů, Hrubec šest.

Premiéru v národním mužstvu může mezi již zapsanými hráči vyhlížet třiadvacetiletý útočník Jakub Vrána, jenž loni vyhrál Stanley Cup s Washingtonem a je jediným debutantem ve výběru. Nejzkušenějším v tomto ohledu je naopak jiný člen ofenzivy Jan Kovář s již 116 starty a 24 góly. Jako další může na metu sta reprezentačních startů dosáhnout obránce Jan Kolář. Potřebuje k tomu odehrát na turnaji alespoň šest utkání.

Proti obhájcům titulu, kteří budou v Bratislavě usilovat o třetí zlato v řadě, nastoupí čeští hokejisté v pátek ve 20:15.

HOKEJOVÝ INSIDER přímo z Bratislavy: Poradí si Říhovi svěřenci se Švédskem? Přivezou medaili?
Video se připravuje ...

Říha je zpátky v Bratislavě. Tady mě lidé uznávají, říká kouč. Promluvil i o zápase se Švédskem
Video se připravuje ...

SE SIMONOU na MS: Bartošák s Hrubcem ukázali, jak bydlí. S kým jsou na pokoji?
Video se připravuje ...

Brankář Jakub Kovář během tréninku českého národního mužstva
Brankář Jakub Kovář během tréninku českého národního mužstva

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud