Zdeněk Janda
12. května 2019 • 16:23

Na Rusy s Bartošákem, naznačil trenér gólmanů. U Faksy stále otazník

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Na tréninku už se objevil. V masce v národních barvách. K týmu se připojil zkušený brankář Pavel Francouz, jenž má za sebou čtyři šampionáty i olympijský turnaj, ale do zítřejšího utkání s Rusy (od 16.15 hodin) ještě nezasáhne. Tedy alespoň podle vyjádření Zdeňka Orcta, trenéra brankářů. „Normálně zůstaneme u standardního režimu. Podle mě by měl chytat Patrik Bartošák, na střídačce bude Šimon Hrubec,“ řekl šéf gólmanské rodiny.



Pokud jde o útočníka Radka Faksu z Dallasu, ten se zatím k reprezentaci nepřipojil. „Přiletí až zítra,“ uvedl Jan Černý, manažer národního týmu.

Důvod? Stále ještě nevyřešené zdravotní problémy. Takže není jisté, kdy se bude moct zapojit do zápasového zatížení.

„Jednak ho tady hned prohlídne doktor, budou na něm také pracovat fyzioterapeuti a zjistíme, v jakém je stavu. Potom jsme schopní ho buď dopsat na soupisku, když bude v pořádku, nebo prostě počkáme, až bude fit. Nejdříve, kdy ho můžeme dopsat na soupisku, je 16. května. Taková je dohoda s Dallasem a generálním manažerem Jimem Nillem,“ uvedl Černý.

Takže první možný zápas, do něhož by mohl zámořský centr zasáhnout, je čtvrteční zápas s Lotyši. „Jejich doktor mu chtěl původně dát do konce ještě delší čas na zotavení, ale po dohodě Petra Nedvěda (generálního manažera) s Jimem Nillem se určilo datum právě šestnáctého května,“ dodal týmový manažer.

Faksa už by každopádně měl být v hledišti u toho, když se zítra od 16.15 utká národní tým s Rusy. I když kouč Robert Reichel nechtěl prozradit, kdo bude chytat, kouč brankářů Zdeněk Orct uvedl, že by to měl být Bartošák.

To, kdy se v akci objeví Francouz, jenž v sezoně odchytal dva zápasy za Colorado, zatím není jasné. „Já představu mám, ale to je otázka na něj,“ reagoval Orct. Dá se předpokládat, že se potom zápasové vytížení rozdělí mezi Francouze a Bartošáka.

„Je to příjemná starost. Furt lepší, když máte z čeho vybírat, než kdyby se třeba první zápasy nepovedly. Je jedno kdo tam stojí, já jim věřím všem třem,“ dodal někdejší brankář, který o své skupince brankářům mluví jako o rodince.

Češi vstoupili do turnaje dvěma výhrami nad Švédy a Nory.

„Těšíme se. Do obou utkání jsme měli dobrý vstup, dneska jsme měli dobrý trénink. Věřím, že se na to připravíme, že kluci budou dost informování o tom, co po nich budeme chtít. A zápas zvládneme," reagoval kouč Robert Reichel.

 

Lékař reprezentace Vyskočil: Léčil Jágra, běžně operuje páteře
Video se připravuje ...

Chytil o sezoně v Rangers i Lundqvistovi. Je pocta být s ním v kabině, říká devanetnáctiletý talent
Video se připravuje ...

Zdeněk Orct udílí pokyny Patriku Bartošákovi s Pavlem Francouzem.
Zdeněk Orct udílí pokyny Patriku Bartošákovi s Pavlem Francouzem.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud