Zdeněk Janda
14. května 2019 • 08:24

Fotbalový obr Koller na hokeji! Líbí se mu hlavně Hronek, nový Židlický

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nešel přehlédnout. Co chvíli k němu někdo na ochozu přišel a požádal o fotku. Jan Koller, nejlepší střelec československé fotbalové historie, s českou šálou okolo krku, se ochotně natočil. Také dvoumetrový obr nechyběl včera v hledišti v bratislavské hale, když hokejová reprezentace hrála s Ruskem. „Tohle si nemůžu nechat ujít,“ vysvětlil v krátkém rozhovoru pro iSport.



Jeho život je plný fotbalu. V něm byl světovou extratřídou. V reprezentaci nastřílel 55 gólů, nejvíce v historii. Zahrál si na světovém šampionátu v roce 2006, třikrát na mistrovství Evropy. Ale i hokej je pro něj srdeční záležitost.

„Moc mě zajímá, sám ho hraju. Takže když byla příležitost přijet na mistrovství, s radostí jsem toho využil,“ vykládal během včerejšího utkání, v němž nakonec Češi prohráli s Rusy 0:3. Během zápasu se objevil na kostce, fanoušci to doprovodili hlasitým potleskem. A potom skandovali i jeho jméno. I tenhle moment ho potěšil.

Stejně jako předešlé výkony proti Švédům (5:2) a Norům (7:2). „Do turnaje jsme dobře vstoupili, určitě jsem byl jako fanoušek překvapený, jak kluci zahráli v prvních dvou utkáních. To bylo opravdu skvělé,“ vyprávěl Koller, jenž ocenil hlavně ofenzivní pojetí.

„Což se mi jako útočníkovi moc líbí, byla radost se na to dívat,“ vyprávěl někdejší kanonýr, jenž se dokázal prosadit i v evropských velkoklubech.

A jaký hráč se mu nejvíce zamlouvá? „Hodně se mi líbí Filip Hronek, po dlouhé době máme skvělého ofenzivního obránce typu Marka Židlického. Ale i ostatní hráči. Jakub Vrána, Michael Frolík a další. Moc klukům držím palce,“ dodal Koller, který sám hokej rád hrává.

„Hlavně s Vláďou Šmicrem,“ připomněl další slavnou fotbalovou personu. Při hokejových šampionátech pravidelně usedá k televizi. Tentokrát vyrazil přímo do Bratislavy. A i když viděl zrovna porážku, bude fandit Čechům, aby to nakonec na Slovensku cinknulo.

V hledišti včera opět nechyběl ani Jaromír Jágr, který po minulém utkání zavítal do kabiny, kde napsal jasný vzkaz: Jedině zlato! I když Češi na Rusy nestačili, medailový sen mohou hráči i fanoušci žít dál.

Bývalý fotbalový útočník národního týmu Jan Koller fandil českým hokejistům.
Bývalý fotbalový útočník národního týmu Jan Koller fandil českým hokejistům.

Ručinský po bitvě s Ruskem: První místo ve skupině je pryč. Chybí nám centři
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud