Zdeněk Janda
17. května 2019 • 10:44

Frolík se smál: Voras měl čtyři body? To by měl rodit častěji, ne?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Velcí kamarádi od dětství. Ještě s košíky na obličeji vyhrávali tituly, dodnes nerozluční parťáci. Takže i útočník Michael Frolík byl po zápase s Lotyši, které rozhodl kapitán Jakub Voráček, plný emocí. „Paráda! Je super, jak to zvládnul. Je jenom vidět, jaký je to typ hráče a jak se snaží dělat maximum pro tým,“ velebil útočník Calgary dalšího kladenského patriota.



Už v obsáhlém rozhovoru pro Sport Magazín před šampionátem vtipkovali o tom, že Voráček kamaráda, který už má dvě děti, dohání. „A doženu ho rychle!“ tvrdil. Už se stalo. Přítelkyně opory zámořské Philadelphie porodila Matěje.

Voráček potom náročnou bitvu s Lotyši rozsekl čtyřmi body (2+2). „Kolik že měl bodů? Čtyři, jo? Tak to by možná měl rodit častěji, ne?“ smál se Frolík. „Ne, dělám si srandu. Je skvělé, jak to zvládnul. Je to borec. Doufejme, že mu to ještě pomůže k dalšímu sebevědomí, které je důležité. A bude šlapat pořád dál.“

Voráček měl hektický den. Spěch do porodnice do Uherského Hradiště, návrat k týmu. A potom dva góly, z toho ten na 3:2 zlomový.

„Moc toho nenaspal, nějaké tři hodiny. Do toho cestování. To je jenom vidět, jaký je to super hráč. Jak se snaží dělat maximum pro tým. Hrozně nám pomohl, jsme rádi, že ho máme a hned mohl hrát,“ dodal Frolík, sám otec dvou dětí. Takže si dokáže představit emoce, které se kamarádovi honí hlavou. „Určitě je to krásný zážitek,“ přitakává.

Přitom vstup do zápasu neměli Češi ideální. Prohrávali 0:2, v tu chvíli to nevypadalo dobře. Zarputilí Lotyši proměnili dvě přesilovky.

„Oni dobře bruslí, začátek nebyl ideální z naší strany. Pak jsme si řekli, že máme ještě před sebou hodně času. A že se musíme vrátit k naší hře. Nakopnula nás pětiminutová přesilovka, kdy jsme dali gól. Nakopnulo to i diváky. Je super, že jsme to potom otočili,“ reagoval po utkání Frolík.

Mužstvo, vedené právě kapitánem Voráčkem, ukázalo velkou vnitřní sílu.

„Může nám to dát sebevědomí, že jsme to takhle otočili. Ukazuje to nějakou sílu. Proti takovým týmům každopádně nechcete zezačátku takhle prohrávat. Musíme se snažit hrát s nimi pět na pět. Měli jsme nějaká blbá vyloučení, strkanice, pěstičky. To jsme si pak řekli ve druhé třetině, že to nesmíme dělat. Že nás to akorát oslabuje. Někdy musíte držet při sobě, ale jsou chvíle, kdy vás to oslabuje. A sráží dolů. Oni to tady hodně vylučují. Musíme se ponaučit a nedělat to,“ nabádal Frolík k lepší disciplíně.

Už dnes od 20.15 hodin čeká národní tým zápas s Italy, kteří na šampionátu zatím nedali ani gól. Takže se dá čekat české střelecké představení.

Góly

Domácí: 25:41. Hronek, 31:01. Jan Kovář, 37:38. Voráček, 38:40. J. Vrána, 45:44. Simon, 58:28. Voráček

Hosté: 06:04. Indrašis, 13:08. Darzinš, 55:08. Darzinš

Sestavy

Domácí: Bartošák (Francouz) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, Gudas, J. Kolář, D. Sklenička, Zámorský – Frolík, Simon, Voráček – Palát, Faksa, J. Vrána – D. Kubalík, Jan Kovář, Řepík – Jaškin, H. Zohorna, T. Zohorna.

Hosté: Merzlikins (Gudlevskis) – Sotnieks, Freibergs, Cibulskis, A. Kulda, Balinskis, Galvinš, Zile – Darzinš, Rihards Bukarts, Indrašis – Balcers, Blugers, Meija – Roberts Bukarts, Keninš, Batna – Dzierkals, Gegeris, Bičevskis – Marenis.

Rozhodčí

Gouin (CAN), Tufts (USA) – Golyak (BLR), Oliver (USA)

Stadion

Ondrej Nepela Arena

Návštěva

9 084 diváků

Jakub Voráček uzavřel skóre zápasu
Jakub Voráček uzavřel skóre zápasu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud