Ondřej Kuchař
24. května 2019 • 13:38

Volný den bodne. Proti Kanadě to bude ostré, těším se! směje se Gudas

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BRATISLAVY | Dostali volno. Trenéři po večerní vítězné čtvrtfinálové bitvě s Německem vypustili trénink. Každý hráč má možnost si páteční den naplánovat podle sebe. Tréninku se účastnili pouze čtyři borci do pole a dva gólmani. Někteří hráči si jen zahráli fotbálek, další byli v posilovně. Někdo si odfrknul úplně. „Pomůže nám to,“ věří Radko Gudas.



Radost. Nadšení. A taky velká úleva. Takové pocity byly patrné ze slov všech hráčů, kteří se po pátečním poledním tréninku dostavili k diktafonům novinářů. „Užívám si to, jak můžu. Nesmíme mít ale nosy nahoru. Musíme nastoupit s maximálním úsilím,“ míří svá slova Radko Gudas k sobotnímu semifinále s Kanadou.

„Program je hodně podobný, jako v minulých volných dnech. Dneska měli kluci dobrovolný trénink, takže někteří šli, někteří nešli. Někdo ho měl individuální, někdo šel na kolo, na fotbal, nebo se šel proběhnout, mají masáže a podobně. Večer máme zase mítink, takže příprava… něco si řekneme k tomu zápasu, co byl ve čtvrtek. Je to podobný jako na Německo,“ říká trenér Robert Reichel .

Čeští hokejisté měli v pátek volný režim, několik hráčů včetně Radka Gudase si šlo zahrát fotbálek
Čeští hokejisté měli v pátek volný režim, několik hráčů včetně Radka Gudase si šlo zahrát fotbálek

Své k soupeři možná koučům řekne i Gudas. Dres s javorovým listem na hrudi totiž oblékají jeho tři spoluhráči z Flyers: Sean Couturier, Philippe Myers a gólman Carter Hart. „V kontaktu s nima nejsem, ale nějaké hecovačky určitě na ledě budou. Víme, co od nich můžeme očekávat, víme, jaké mají slabiny. Na nějaké špičkování dojde. Když se zeptají, tak určitě. Zrovna ale brankář Hart je hodně mladý, neokoukaný. Nemá rád to, co žádný gólman.“

V sobotu čeká národní tým dopoledne rozbruslení, na něm už budou všichni hráči. V 19:15 pak tým nastoupí v boji o finále proti Kanadě. Ta vyřadila Švýcary, když v závěru třetí třetiny srovnal na 2:2 Damon Severson. Do konce chybělo 0,073 setin sekundy.

„Mají to v krvi. Nevzdávají se, hrají fakt celých 60 minut. Se Slovákama dali góla vteřinu před koncem, ve čtvrtfinále pár setin před koncem. Není to náhoda. Nesmíme nic vypustit, dokud nezazní siréna. Bude to největší úkol pro nás,“ dodává Gudas.

FAKTA MS: Švédsko si zlatý hattrick nepřipíše. Čechy čeká Kanada
Video se připravuje ...

Český tým je v semifinále! Jsem hrdý, zasloužili jsme si to, radoval se Říha
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 05:18. Mark Stone, 20:10. Nurse, 25:06. Dubois, 46:26. Turris, 53:00. Chabot

Hosté: 53:59. T. Zohorna

Sestavy

Domácí: M. Murray (Hart) – Nurse, Severson, Chabot, Stecher, Theodore, Fabbro, P. Myers – Marchessault, Dubois, Mark Stone (A) – Cirelli, Couturier (A), S. Reinhart – McCann, Turris (C), Mantha – Henrique, D. Strome, Joseph – Jost.

Hosté: Bartošák (26. Francouz) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Gudas (A), Rutta, J. Kolář, Zámorský – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Palát, Faksa, Jaškin – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – J. Vrána, T. Zohorna, Řepík – H. Zohorna.

Rozhodčí

Mikko Kaukokari (FIN), Jeremy Tufts (USA) – Gleb Lazarev (RUS), Hannu Sormunen (FIN)

Stadion

Ondrej Nepela Arena

Návštěva

9085 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud