1. května 2020 • 13:03

Švýcarsko se vzdalo myšlenky pořádat MS příští rok. Proběhne podle plánu

Autor: iSport.cz, ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švýcarsko, které přišlo kvůli pandemii koronaviru o pořádání hokejového mistrovství světa, nebude usilovat o jeho zorganizování v roce 2021. Nejbližší šampionát se tak uskuteční podle plánu na jaře příštího roku v Bělorusku a Lotyšsku.



Švýcarský svaz se vzdal myšlenky na možné přeložení MS o rok kvůli ekonomickým rizikům. "Po dlouhých diskusích v uplynulých týdnech jsme museli uznat, že není reálné, abychom příští rok světový šampionát pořádali," uvedl šéf švýcarského hokeje Michael Rindlisbacher.

"Nikdo nedokáže říct, jak na tom budou sponzoři a zda by mohli přispět stejně jako letos. Navíc v současné situaci nebude možné mistrovství světa 2021 pojistit," podotkl. Organizační výbor proto bude nejpozději v červnu rozpuštěn.

Případné ztráty za zrušení letošního MS budou Švýcaři teprve řešit, akci však měli pojištěnou. "Musíme počkat na konečné rozhodnutí pojišťovny. Předpokládáme, že žádnou přímou finanční ztrátu neutrpíme," řekl Rindlisbacher s tím, že hokej přijde o plánovaný zisk, který chtěl použít na podporu mládeže.

V příštím týdnu Švýcaři oznámí, jak budou fanouškům vracet peníze za zakoupené vstupenky.

V Curychu a Lausanne se mělo hokejové MS konat od 8. do 24. května, zrušeno bylo 21. března. Příští rok se šampionát uskuteční v Minsku a Rize v podobném termínu, začne 7. května.

Vedení švýcarského svazu se podle IIHF hodlá ucházet o pořádání MS v co nejbližší době. Aktuálně jsou šampionáty rozděleny do roku 2025, v roce 2024 se bude hrát v České republice.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud