Pavel Bárta
1. května 2021 • 17:19

Změny v reprezentaci. Končí devět hráčů, dorazí finalisté i Hrubec a Sekáč

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm finalistů extraligy a nejspíš taky vítězové Gagarinova poháru brankář Šimon Hrubec a pravděpodobně i útočník Jiří Sekáč z Omsku. To je přísun posil, který čeká český tým příští týden, kdy se v Praze dvakrát střetne se Slovenskem. V sobotu vyhrál i druhý zápas s Německem, v Norimberku se prostřílel k vítězství 5:4, ačkoli většinu času ztrácel. Rozhodující zásah zařídil v 54. minutě David Tomášek, dvakrát se trefil bek Jakub Galvas.



Po utkání trenér Filip Pešán oznámil, že do přípravy v Praze se nově zapojí David Musil, Michael Špaček a Matěj Stránský z mistrovského Třince, z Liberce mužstvo doplní Ondřej Vitásek, Adam Musil, Radan Lenc a brankář Petr Kváča. Mezi nominovanými chybí Michal Birner, jenž finálovou sérii nedokončil, či obránce Lukáš Klok.

„Očekáváme rovněž příjezd Hrubce a komunikujeme se Sekáčem, který by se měl v následujícím týdnu taky připojit,“ zmínil hlavní kouč jméno útočníka, který se během play off KHL rovněž zranil. „Přesně nevím datum Šimonova příjezdu a nevím, zda se Sekáč objeví v mužstvu už další týden. Mluvíme s ním, vyřešíme to v následujících dnech,“ upřesnil Pešán.

Po druhém utkání v Norimberku se v soupisce znovu škrtalo. Pokračovat už nebudou brankář Milan Klouček, obránci Radim Šalda, Daniel Gazda, David Němeček a útočníci Petr Kodýtek, Jakub Pour, Filip Suchý, Jiří Černoch a Ondřej Beránek. „Každý zápas něco ukáže a vyloženě nemůžu říct, že vyřazujeme kluky, kteří by na to vyloženě neměli. Tým je vyrovnaný, neškrtáme ty nejhorší, ale ty, kteří se nehodí do koncepce týmu. Spousta pozic je víceméně obsazena dopředu, ale jsem rád za tu zkušenost, že jsme s nimi mohli pracovat, snad to sami taky ocení,“ uvedl reprezentační trenér.

Česká hokejová reprezentace sehrála před MS přípravný duel s Německem
Česká hokejová reprezentace sehrála před MS přípravný duel s Německem

Ve třináctém utkání sezony dosáhl Pešán se stávajícími svěřenci čtvrtého vítězství v řadě, ale v divokém zápase se rodilo komplikovaně, český celek dvakrát prohrával o dvě branky a spasila ho až třetí třetina, kdy na jejím začátku pomohla Galvasova trefa v dohrávané přesilovce.

„Hlavní bylo, že vyrovnání přišlo rychle. Oni pak ještě odskočili, ale znovu se nám povedlo je dotáhnout a dát vítězný gól. Jsem moc rád, že jsme to zvládli. „Pro plno kluků a jejich sebevědomí je to důležité, ať pro ty, kteří končí, nebo ty, kdo jdou dál. Každý chce vyhrávat, takhle se buduje vítězná mentalita. Z naší strany to nebylo úplně ono, prošli jsme těžkou zkouškou. Ale myslím, že v prvním utkání jsme byli horší, tentokrát s mladším týmem jsme v sobě našli sílu na obrat. Pro každého to znamená cennou zkušenost, každý to využije do budoucna,“ řekl autor vítězného gólu Tomášek.

„Neřekl bych, že jsme nehráli podle našich představ. Naopak myslím, že to od nás bylo lepší utkání, než to předchozí. Bylo vidět, že máme mladší tým a že někteří hráči byli odpočatější. Trošku se ukázalo, že někteří hráči toho nemají na mezinárodní scéně moc za sebou. Kluci mladších ročníků tam lehce zmatkovali a soupeři jsme dvakrát darovali branku téměř na podnose. Vidím jako velké pozitivum to, že jsme zápas nezabalili a šli dál podle plánu,“ hodnotil Pešán. Český tým se znovu sejde v pondělí v Praze. První duel se Slovenskem ho čeká ve čtvrtek v 17:10, odveta v pátek ve 20 hodin.

Program MS v hokeji 2021 >>

Kdo má doplnit reprezentaci

Šimon Hrubec (brankář, Omsk/KHL)
Petr Kváča (brankář, Liberec)
David Musil (obránce, Třinec)
Ondřej Vitásek (obránce, Liberec)
Radan Lenc (útočník, Liberec)
Adam Musil (útočník, Liberec)
Jiří Sekáč (útočník, Omsk/KHL)
Matěj Stránský (útočník, Třinec)
Michael Špaček (útočník, Třinec)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud