28. května 2021 • 18:54

Analýza střelce dělícího fandy: Vrána a miláček publika? Jen ve filmu

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vrána jako miláček publika? Leda ten filmový. Dalibor. Slabý houslista, kterému strkali stovky do kapsy a lepili na čelo. Za takovou hudlařinu… Hokejista Jakub Vrána je opačný případ. Kumštýř, oceňovaný v cizině. Před domácím publikem potlesk nezní. Když, tak nesmělý. Přitom z jeho trefy Švédům může být dějinná rána. Proč hokejové Česko těžko přichází na chuť detroitskému expresu?



Když si po středečním dramatu s Tre kronor (převrat z 0:2 na 4:2) přebíral Jakub Vrána ze stolku švýcarské hodinky jako odměnu pro nejlepšího hráče, na střídačce je předal Filipu Pešánovi. Za všeobecného veselí.

Šlo o nevšední moment. Upřímně, zrovna hlavní kouč patří do tábora těch, kteří o Vránovi pochybují. Kdyby ne, nad umístěním šampiona Stanley Cupu v národní sestavě nespekuluje. Zahrne ho důvěrou a trpělivě čeká, až nelítostný pukomet s plachou tváří poskytnutou důvěru vrátí nasázenými góly.

Krkolomné cestě národního týmu v Rize snad nahraje, že přetrvávající dusno vyletělo komínem ve čtvrtek večer po působivém povstání, které odpoutalo výpravu od poslední příčky v tabulce. Lépe dýchat by se mělo i Vránovi. Ačkoli do utkání nastupoval v podivné pozici záplaty, žolíka a pendlera v jednom, dokázal umrtvenou českou jednotku nastartovat. „Nedat ten gól, jeli jsme domů. On to nastartoval. Vstali z mrtvých a můžou to celé ještě vyhrát,“ říká Zbyněk Zavadil, Vránův osobní a dříve mládežnický trenér.

Klika, že se do přelomového duelu vůbec dostal. Den před tím se totiž odehrával děj, jenž asi nikdy nebude zcela potvrzen. Navenek vylezou spíš snahy událost bagatelizovat nebo rovnou vyvracet. „Něco se tam děje,“ zjistil si i Zavadil.

Podle zdrojů Sportu se Vrána neměl proti Švédům vůbec ukázat. Neabsolvoval středeční trénink, přičemž důvodem nemělo být pouze bolavé rameno, jak zněla pozdější oficiální verze. Ta vyplavala na povrch až ve chvíli, kdy se musel najít důvod Vránovy absence na předem domluveném online rozhovoru s novináři.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play-off
Články odjinud


Články odjinud