3. května 2022 • 17:16

Jaškin nakonec o MS nezabojuje! GM Nedvěd: Pravidla NHL jsou neúprosná

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Dmitrij Jaškin se nezapojí do přípravy národního týmu před mistrovstvím světa ve Finsku a nebude bojovat o start na vrcholné akci sezony. Vedení Arizony, za kterou v NHL hrál, na doporučení klubových lékařů zrušilo souhlas se startem devětadvacetiletého hráče v reprezentaci. Jaškin vynechal většinu sezony kvůli zranění kolena.



„Dmitrij se sám moc chtěl poprat o nominaci na světový šampionát. I přestože od listopadového zranění nehrál soutěžní zápas, individuálně se připravoval a sám říkal, že už je stoprocentně připraven,“ uvedl generální manažer Petr Nedvěd.

Poté co Arizona původně s Jaškinovým startem souhlasila, byl hráč nominován na Švédské hry. „V pondělí nás ale zástupci Coyotes informovali, že na základě zdravotní prohlídky nakonec Dmitrijovi start na mistrovství neumožní. Pravidla NHL jsou v některých ohledech neúprosná a musíme je respektovat,“ dodal Nedvěd.

Dmitrij Jaškin v dresu Arizony Coyotes
Dmitrij Jaškin v dresu Arizony Coyotes

Odchovanec Vsetína se do tréninkového procesu zapojil v USA a připravoval se na ledě i v minulých dnech v Praze. „Trénuju už měsíc a půl. Ty první dny to samozřejmě úplně nejlehčí nebylo, ale každým dnem je to lepší a lepší. Posledních čtrnáct dní se cítím výborně, všechno drží, jak má. I proto jsem se rozhodl letět do Evropy a ukázat se,“ uvedl Jaškin v rozhovoru pro deník Sport.

Podle původních plánů měl ve středu s reprezentačním týmem odletět do Švédska na čtvrtý turnaj seriálu Euro Hockey Tour, kde chtěl přesvědčit trenéra Kariho Jalonena, aby jej na MS nominoval. Místo něj byl do týmu dodatečně povolán útočník Ondřej Beránek z Karlových Varů, který s národním týmem absolvoval doposud všechny přípravné kempy před MS.

Na šampionátu v Tampere a Helsinkách by se mohlo objevit šest hráčů z NHL. K týmu by se postupně měli připojit brankář Karel Vejmelka z Arizony, obránci Filip Hronek (Detroit) a Radim Šimek (San Jose) a útočníci Jakub Vrána (Detroit), Dominik Simon (Anaheim) a Tomáš Hertl (San Jose).

ONLINE PŘENOS - Nominace na MS v hokeji 2022
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Dánsko Dánsko Finsko Finsko Francie Francie Itálie Itálie Kanada Kanada Kazachstán Kazachstán Lotyšsko Lotyšsko Německo Německo Norsko Norsko Rakousko Rakousko Slovensko Slovensko Švédsko Švédsko Švýcarsko Švýcarsko USA USA Velká Británie Velká Británie
Obnovit
Zprávy ze dne 5. 5. 2022
18:46
5. 5. 2022
USA

Je známa další nominace týmu pro mistrovství světa ve Finsku. Finální soupisku pro šampionát odhalily Spojené státy americké. Pod koučem Davidem Quinnem se představí například brankář Detroitu Alex Nedeljkovic, bratři Caleb a Seth Jonesové z Chicaga či útočník Arizony Alex Galchenyuk. Nejmladším Američanem na turnaji bude čtyřka posledního draftu NHL Luke Hughes (18). Jedním ze soupeřů USA bude v základní skupině B i český tým.

Vstoupit do diskuse
0

MS v hokeji ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Nominace Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud