Pavel Ryšavý
3. května 2022 • 13:11

Jaškin o „blbém“ zranění i touze vrátit se při MS: Pořád mám na NHL

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeho jméno jste na reprezentační soupisce nečekali. Dmitrij Jaškin (29) nehrál zápas od půlky listopadu, kdy mu sen o návratu do NHL pokazil brutální faul. Sám se ale nedávno ozval Petru Nedvědovi, že by přiletěl na zkoušku. Je fit, chce se ukázat a porvat se o šampionát. „Vypadalo to, že bych se mohl před mistrovstvím připravit. Tak mě napadlo, proč to nezkusit,“ říká v rozhovoru pro iSport Premium.



Za dva roky nastřílel Dmitrij Jaškin v KHL 69 gólů. Vysloužil si smlouvu v Arizoně, jenže návrat do NHL trval jen 12 zápasů, pak mu cestu zpátky překazil brutální faul. Ve středu odletí s národním týmem na turnaj do Švédska, půl roku nehrál. Ale chce ukázat, že se dostal zpátky do formy. Jestli se procpe na MS, tak se zase potká s kamarádem Tomášem Hertlem , se kterým válel v mládežnických kategoriích ve Slavii.

Vážně je pravda, že jste se sám ozval generálnímu manažerovi Petru Nedvědovi s tím, že máte zájem se ukázat?
„Ano, dlouho jsem nehrál a v reprezentaci je to vždycky super. Ať jste na mistrovství, nebo na jakémkoliv jiném turnaji, užíváte si to tam. Začal jsem v Americe bruslit a trénovat, vypadalo to, že bych se mohl před mistrovstvím připravit. Tak mě napadlo, proč to nezkusit a zavolal jsem.“

Hlad po hokeji máte velký?
„Nehrál jsem ho šest měsíců, takže... (usměje se) Hlad je tam dost velký.“

Odkdy vlastně chodíte na led?
„Trénuju už měsíc a půl. Ty první dny to samozřejmě úplně nejlehčí nebylo, ale každým dnem je to lepší a lepší. Posledních čtrnáct dní se cítím výborně, všechno drží, jak má. I proto jsem se rozhodl letět do Evropy a ukázat se.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

MS v hokeji 2024 ONLINE - Mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě

Program a skupiny MS v hokeji 2024 Vstupenky Výsledky MS v hokeji 2023 MS v hokeji žen MS v hokeji U20 MS v hokeji U18

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Spengler Cup * Hokejové dresy reprezentace ČR * Vlajky ČR

Play off
Články odjinud


Články odjinud