1. května 2023 • 20:05

Kubalík už trénoval s reprezentací. Francouz ani Jašek nedorazí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté po dnešním srazu v Brně před Českými hrami trénovali už i s posilou z NHL Dominikem Kubalíkem z Detroitu a dalším útočníkem Danielem Voženílkem z mistrovského Třince. Na ledě byl s celoobličejovým krytem i kapitán Roman Červenka, který utrpěl ve čtvrtečním utkání ve Vídni s Rakouskem zranění nosu a zubů. Naopak ještě chyběl po potížích s bokem obránce David Jiříček a po zásahu bruslí do nohy útočník Roman Horák, jenž by se měl k týmu připojit ve středu. V úterý mužstvo doplní také obránce Jakub Jeřábek z Třince.



Červenka nedohrál zápas ve Vídni po naražení zezadu od obránce Thima Nickla a pádu obličejem na hranu mantinelu. Při sobotním ranním rozbruslení před odvetou s Rakušany si na ledě Winning Group Areny vyzkoušel hru s plexisklem na helmě a dnes už trénoval naplno s týmem. „Myslím, že Červus je ok. Musí si jen trošku zvykat na celoobličejový kryt,“ řekl novinářům kouč Kari Jalonen po dnešním tréninku.

Vítěz produktivity i nejužitečnější hráč minulého šampionátu v Tampere a Helsinkách Červenka je připravený nastoupit do zápasů Českých her, které Češi zahájí ve čtvrtek proti Finsku. O víkendu pak změří síly se Švédskem a Švýcarskem. „Jsem v pohodě a připravený normálně hrát,“ prohlásil Červenka.

Zadák Columbusu Jiříček odstoupil z duelu ve Vídni už po první třetině a od té doby ještě na ledě netrénoval. „Je to u něj den po dni. Má stále trošku bolesti v oblasti boku. Zítra možná zkusí bruslit, až budou na ledě brankáři, a uvidíme, jak se to bude vyvíjet,“ řekl Jalonen.

Horák po zásahu bruslí do kolena ze čtvrtečního ranního rozbruslení zamířil do Prahy na vyšetření magnetickou rezonancí a brzy by se měl do přípravy vrátit. „Měl by se k nám připojit ve středu. Snažil se lehce bruslit, takže se to vyvíjí v tomto případě velmi dobře. U všech to jde správným směrem,“ konstatoval Jalonen.

Po nočním vyřazení Bostonu v 1. kole play off NHL s Floridou nechce Jalonen specifikovat, o koho by měl zájem. V barvách Bruins působí kanonýr David Pastrňák,  centr David Krejčí,  další útočníci Pavel Zacha, Tomáš Nosek, Jakub Lauko a obránce Jakub Zbořil. „(Generální manažer) Martin Havlát s nimi zkusí jako první promluvit a uvidíme, jaká bude situace,“ uvedl Jalonen.

Mužstvo nedoplní brankář Pavel Francouz z rovněž vyřazeného Colorada a útočník Lukáš Jašek z týmu poraženého finalisty finské ligy Pelicans Lahti.

Ze Severní Ameriky má Jalonen v kádru gólmana Karla Vejmelku z Arizony, beky Jiříčka, Ronalda Knota z Tucsonu z AHL a útočníky Martina Kauta ze San Jose a Kubalíka,  který se zapojil nyní. Byl rád, že dostal čas na odpočinek.

„Musím říct, že jsem toho měl dost. Ta sezona je prostě náročná, pro mě 81 zápasů a poslední měsíc jsme hráli snad sedmnáct osmnáct zápasů. Jde to rychle za sebou. Byl jsem rád, že jsem měl nějaký čas na odpočinek. S manželkou jsme odjeli na chvilku pryč a opravdu vypnout. To se povedlo, potrénoval jsem a teď jsem rád, že už jsem se připojil,“ uvedl Kubalík.

Z mistrovského Třince se hlásil zatím jen Voženílek, Jeřábek bude trénovat s týmem až v úterý dopoledne. „Měl nějaké povinnosti. Slíbil něco ještě paní, musel vystěhovat nějaké věci. Připojí se zítra ráno,“ prohlásil Voženílek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud