Pavel Bárta
8. května 2023 • 12:35

Hrdina chválí útok, ne z Bostonu čekal: Osmnáctka? Přiblblá taktika a trapas

Autor: Pavel Bárta, inf
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Českých hrách se vyrojilo skautů NHL, že to až překvapilo. Jiří Hrdina pracuje pro Dallas Stars a nemohl chybět. V Brně ho čekala ještě jedna milá událost. Mistr světa z roku 1985 a trojnásobný vítěz Stanley Cupu nedávno oslavil 65. narozeniny a k životnímu jubileu obdržel pamětní sako člena Síně slávy českého hokeje. Turnaj však navštívil taky pracovně. V rozhovoru pro iSport promluvil o českém týmu před mistrovstvím světa i zklamání z nedávného šampionátu osmnáctek.



Český tým má jádro složené hlavně z evropských hráčů, kteří byli během sezony spolu. Finům se tenhle přístup osvědčil, pomůže i výběru finského trenéra Jalonena?
„Kari zvolil filozofii, kterou prosazoval právě už ve Finsku. Zatím mu to vychází, sedí to, tým hraje celkem dobře. Přípravu měl výbornou, i když zpočátku nenastupoval proti nějtěžším soupeřům. Jeho působení vidím velmi kladně.“

Před šampionátem se sešla z NHL spousta osmluvenek. Očekávání jsou každý rok zpravidla větší než realita. Předpokládal jste, že se hráči do reprezentace letos úplně nepohrnou?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud