Pavel Bárta
25. května 2023 • 20:56

Jordán litoval vlastního gólu i prohry: Chtěli jsme mít aspoň čisté svědomí

Autor: Pavel Bárta, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TAMPERE | Čtvrtfinále se vůbec nepovedlo. Vlastní gól, pak trápení. Až do konce. Ve 13. minutě Michal Jordán tlačil útočníka od brankoviště, stál zády a puk po několika odrazech si od jeho brusle našel cestu za čáru. Šťastná trefa nasměrovala Američany k výhře, pro český tým po výsledku 0:3 šampionát skončil.



„Nevyšlo, co jsme si plánovali,“ klopil hlavu 32letý bek, když předstoupil před novináře. Měl na mysli nepovedené čtvrtfinále, ale jeho slova se dala vztáhnout i na turnaj jako takový. „Co jsme si říkali, nějak nevyšlo. Američani zaslouženě lepší první třetinu, a když se nedá gól, je těžké pomýšlet na vítězství. V první třetině jsme určitě byli pasivní, ve druhé se to trochu zlepšilo, ale ve třetí jsme na to už bohužel nenavázali. Trenéři zkoušeli prohodit lajny, ale už to k ničemu nevedlo. Oni využili šance, které měli,“ hodnotil Jordán.

Zlomový však byl druhý gól skrytou ránou Nicka Perbixe po prohraném buly. „Asi může být. Ale i potom jsme věřili a řekli si, že budeme bojovat až do konce, ať si s čistým svědomím můžeme říct, že jsme tam nechali všechno. Druhá branka byla těžká, ve třetí třetině přišel zase gól po buly. Připravovali jsme se na ten zápas, všichni jsme tam chtěli dát maximum, ale myslím, že chvilkami to bylo nervózní, odskakovaly nám puky a nedali jsme si přesné nahrávky,“ navázal.

Český tým dal papírově silným soupeřům tři góly. Dva Švýcarům, jeden Kanadě, Američanům žádný. Už po posledním zápase skupiny s javorovými listy hráči připomínali, že by tým potřeboval i trochu šmíru, dát špinavé branky. Nepřišlo už nic. Zato jednou takovou se nastartoval soupeř.

SESTŘIH: USA - Česko 3:0. Utrápený konec na MS, nejhorší umístění v historii
Video se připravuje ...

„Myslím, že tam byl odskok od brankáře po střele, já se snažil vytlačit hráče, aby neměl hokejku na ledě, tlačit ho mimo bránu. Od Dvořkovy brusle to skočilo na moji a skončilo v bráně. Ale zase jim musíme dát kredit, že tam šli, byli tam a nám to v zápase chybělo. Kdyby tam něco spadlo nám, možná se budeme bavit o něčem jiném. Ale ten gól jsme nedali,“ přiznal Jordán.

Mužstvo se muselo vypořádat se zraněními klíčových útočníků, celý turnaj se na něj valila jedna pohroma za druhou. „Zranění nám nepomohla, ale nechceme se vymlouvat. Snažili jsme se hrát i za kluky, co se zranili a nemohli tu být s námi. Na druhou stranu by nám taky pomohli, ale pracovali jsme s tím, co jsme měli. I Lencík a Zohy, jak přijeli, dali do toho maximum a určitě nebyli v lehké situaci. A taky to tvrdě odmakali,“ pochválil asistent českého kapitána.

Nicméně po porážce s USA. Poté, co v Rize porazili Němci senzačně Švýcary s hvězdami NHL, skončil Jalonenův soubor na osmém místě. To je zatím nejhorší umístění české reprezentace. „Co k tomu říct. Tak to dopadlo. Furt se bavíme o tom, jak jde o to vyhrát čtvrtfinálový zápas. Minulý rok se to povedlo, tento ne. Je to, jak to je,“ uzavřel zkušený bek.

Góly

Domácí: 12:04. Coronato, 28:53. Perbix, 49:57. Gauthier

Hosté:

Sestavy

Domácí: DeSmith (Petersen) – Samberg, Perbix, Kleven, Perunovich, Thrun, Mackey, Hutson – Grimaldi, Bonino (C), A. Tuch (A) – Bjork, O'Connor, Garland (A) – Gauthier, Tynan, Mazur – Farrell, Brown, Coronato – L. Tuch.

Hosté: Vejmelka (Langhamer) – Kempný, Kundrátek, Dvořák, Košťálek, Jordán (A), Zbořil, Němeček – Červenka (C), Sobotka (A), Kubalík – Flek, Černoch, Beránek – Smejkal, Zohorna, Kaut – Voženílek, Špaček, Tomášek – Lenc.

Rozhodčí

Frandsen (DEN), Sewell (SWE) – Wyonzek (CAN), Yletyinen (SWE)

Stadion

Nokia Arena, Tampere

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud