Zdeněk Janda
17. dubna 2024 • 23:00

Skvělá zpráva! Palát by rád hrál na MS. Stejně jako jeho parťák z Devils

Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobrá zpráva pro národní tým. Ondřej Palát, hvězda New Jersey Devils, vyjádřil touhu zahrát si na šampionátu v Praze. „Rád pojedu na mistrovství světa. Pokud udělám tým,“ řekl útočník zámořským novinářům v rámci rozhovorů po konci sezony. Mužstvo z Newarku totiž play off mine. Druhý český útočník z Devils, Tomáš Nosek, v souvislosti se šampionátem mluvil konkrétněji. „Je to teď můj cíl. Na mistrovství jsem nikdy nehrál,“ uvedl Nosek s tím, že už se těší, až se rodině a kamarádům předvede v domácím prostředí.



Kouč Radim Rulík zatím o konkrétních jménech z NHL v souvislosti s Prahou nechce mluvit. Generální manažer Petr Nedvěd ale mluvil o tom, že určitě nebude nikdo, kdo by odmítl.

O možnosti hrát v květnu v O2 aréně mluvili sami od sebe Palát a Nosek v rámci tradičního setkání se zámořskými reportéry po sezoně.

Ti se jich totiž na možnost, jestli si v Praze zahrají, přímo zeptali.

Reakce Paláta?

„Pojedu na mistrovství, pokud udělám tým,“ uvedl 33letý útočník, dvojnásobný vítěz Stanley Cupu s Tampa Bay Lightning (2020 a 2021). A doplnil, že by se měl k reprezentaci připojit na konci dubna.

Palát si zatím zahrál na jediném šampionátu, v roce 2019 v Bratislavě. Jinak neměl příležitost, protože válel v play off. Loni se omluvil, protože nebyl zdravotně úplně fit, předešlé tři roky hrál finále Stanley Cupu, takže jeho tělo bylo zdrchané.

Předtím si zahrál i na Světovém poháru a na olympiádě v Soči.

Konkrétněji na otázku ohledně mistrovství odpověděl Nosek. „Je to teď můj cíl. Na šampionátu jsem nikdy nehrál,“ přiznal centr, který v sezoně kvůli zranění odehrál jenom 36 utkání, v nichž posbíral 6 bodů (2+4). Zbytek vynechal kvůli operaci nohy.

Teď už je ale fit. A o vrcholném turnaji v Praze už mluvil jako o hotové věci. „Těším se, až si na něm zahraju. Je to v Praze, takže je to u nás doma velká událost. Hodně to pro mě znamená,“ říkal někdejší pardubický útočník, který v NHL zvládl už 434 zápasů, ve kterých si připsal 107 bodů (44+63).

Je schopný výborně zastat pozici středního útočníka, dokáže pokrýt největší hvězdy soupeře. K tomu je výborný na vhazování a vyniká v oslabení.

„Bude to úžasné. Rodina i známí mě budou moct vidět doma po téměř deseti letech,“ těší se Nosek, který pravidelně v extralize nebo v zámoří hrával play off, proto nebyla příležitost se na šampionátu představit.

Ta se otevírá až teď. A rovnou doma.

Ve čtvrtek hraje národní tým další přípravu, v Českých Budějovicích se od 17.10 hodin utká s Rakouskem.

ONLINE PŘENOS - Nominace na MS v hokeji 2024
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Česko Česko Kanada Kanada Slovensko Slovensko Švédsko Švédsko
Obnovit
13:02
Dnes
 

Kdo by mohl dorazit na MS z týmů, které už vypadly z bojů o Stanley Cup?

Zprávy ze dne 29. 4. 2024
19:50
Včera
Finsko

Zajímavá posila pro Finsko, z Pittsburghu dorazí Valtteri Puustinen.

Zprávy ze dne 29. 4. 2024
18:39
Včera
Česko

Jak se rodí český tým pro domácí MS? Petr Nedvěd dnes prozradil víc: „Neznamená to, že když máte nálepku NHL, budeme všem garantovat místo...“

Celý rozhovor: Nedvěd řekl, o koho „prosí“ na farmě. Vrána má prý na MS velkou šanci >>>

 

Zprávy ze dne 29. 4. 2024
18:38
Včera
Česko

Kdo z finalistů by se mohl objevit na MS a co třeba Sidney Crosby? Sledujte Zimák Q&A s datovým analytikem Adamem Papouškem! Celý díl najdete na zimakpodcast.cz >>>

Zprávy ze dne 29. 4. 2024
14:40
Včera
Slovensko

Po rychlém vypadnutí Washingtonu z play off NHL se Slovensku rýsuje další posila ze zámoří.

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud


Články odjinud