11. ledna 2024 • 12:58

Nejen junioři... Češky přejely favorita, na MS do 18 let zabojují o finále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

České hokejistky do 18 let postoupily na mistrovství světa do semifinále a budou hrát o medaili, kterou přivezly naposledy před deseti lety. Ve čtvrtfinále turnaje ve švýcarském Zugu dnes výběr trenéra Dušana Andrašovského porazil Švédsko 4:2, dva góly dala kapitánka Adéla Šapovalivová. sestra bronzového útočníka ze šampionátu dvacítek Matyáše.



Český tým vstoupil do šampionátu dvěma porážkami, po úterní výhře nad Německem skončil ve skupině A na třetím místě. S druhým celkem skupiny B Švédskem sice mladé reprezentantky ve čtvrtfinále prohrávaly, ale zásluhou Šapovalivové, Terezy Plosové a Lindy Vocetkové dokázaly skóre otočit.

Všechny české střelkyně působí ve švédských klubech, mladší sestra dvojnásobného medailisty z MSJ Matyáše Šapovaliva dala na turnaji už sedm branek.

Semifinále se hraje v sobotu. České hokejistky zatím získaly na MS do 18 let dva bronzy, před rokem v Östersundu skončily páté. Semifinále hrály naposledy před devíti lety.

Česko - Švédsko 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
Branky:
16. a 52. Šapovalivová, 18. Plosová, 55. Vocetková - 15. Leijonhielmová, 48. Hellmanová.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud