24. února 2013 • 17:21

Růžička se bavil při sledování Nagana: Dost jsem se tam motal

Autor: fan, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nostalgií jinak netrpí, ale oslavy 15 let od vítězství českých hokejistů na olympiádě v Naganu vynechat nemohl. Už řadu let je Vladimír Růžička považovaný za úspěšného trenéra, na jeden den se však vrátil do role kapitána zlatého výběru.



V televizi si znovu připomněl ze záznamu finálový zápas. „No, docela jsem se tam motal,“ zavzpomínal na setkání šampionů s nadhledem.

Mezi dnešním a tehdejším hokejem našel několik rozdílů. „Tehdy nebyl skoro žádný zákrok faul! Sekery, krosčeky, podebrání nohou, nic se nepískalo. Ale všichni hráči na to byli připravení. Věděli jste, že odehrajete puk a někdo vás ještě přetáhne, dohraje.“

Růžička vzpomíná na Nagano: S celým národem naše vítězství zahýbalo
Video se připravuje ...

Podle Růžičky se proměnilo i tempo hry. „Byly tam i pasáže, u kterých jsem se fakt smál. Bylo to dost pomalé, hokej byl celkově dost jiný. Přece jen to je patnáct let, to vůbec nejde srovnávat,“ řekl dlouholetý trenér Slavie.

Růžička je přesvědčený, že část zlatého týmu by se na ledě neztratila ani dnes. Tak dvě lajny by to možná ještě zvládly. Vždyť je tu plno kluků, kteří ještě hrají. Někteří by ještě současným hráčům ukázali, jak hokej umějí.“

Na vernisáži samozřejmě nemohli chybět ani členové realizačního týmu.
Na vernisáži samozřejmě nemohli chybět ani členové realizačního týmu.

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud