30. května 2016 • 17:55

Češi a Světový pohár? Budou poslední, tvrdí novinář, který kritizoval Jágra

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karty jsou rozdané dopředu, čeští hokejisté na Světový pohár v Kanadě nepoletí v roli favorita. Právě naopak! Jako jasného outsidera je vidí také kanadský magazín The Hockey News, který Jandačův tým považuje za nejslabšího z osmi účastníků. „Nemají konstruktivní beky, skončí poslední,“ myslí si autor článku Ken Campbell, který nedávno vzbudil pozornost kritickým hodnocením na adresu Jaromíra Jágra (VÍCE ČTĚTE ZDE>>>).



Tři utkání ve skupině a konec. Víc šancí prestižní magazín svěřencům trenéra Jandače nedává. Campbell za tím vidí především kvalitu českých obránců.

„Když dostanou puk ve vlastním obranném pásmu, čeští útočníci nemohou rychle vyrazit vpřed, protože mezi beky není nikdo, kdo by puk rozehrál alespoň trochu rychle,“ píše se v článku, který porovnává sílu všech osmi výběrů na turnaji.

Jak vidí The Hockey News sílu týmů na Světovém poháru?

1. Kanada 2. Švédsko, 3. Finsko, 4. Tým Severní Ameriky, 5. Rusko, 6. USA, 7. Tým Evropy, 8. Česko.

Campbell však u českého týmu, který v Torontu zabujuje o postup proti Kanadě, výběru Evropy a Spojeným státům, našel i některá pozitiva, na které podle něj bude hlavní trenér Josef Jandač hodně sázet. „Češi mají v Mrázkovi s Neuvirthem dva perspektivní gólmany. Navíc jejich útočníci jsou výrazně přizpůsobiví,“ chválí.

Také představitelé české výpravy dobře vědí, že favority turnaje lze hledat jinde. „Jsme v období, kdy jsme vypadli ze silné čtyřky. To však nic neznamená v kontextu s tímto turnajem. Hokej se hraje na ledě, ne na papíře,“ burcuje genenální manažer reprezentace Martin Ručinský .

Ten zároveň dodává zásadní fakt. „Pro nás je klíčové, že s týmy jako Kanada a Amerika budeme hrát jedno utkání. Je něco jiného je jednou porazit a stále porážet, stát se může cokoliv,“ přeje si olympijský vítěz z Nagana. 

Ale s tím nechoďte na Campbella... „Může to skončit ošklivě!“ ohodnotil české vyhlídky.

Ručinský: Nejsme v silné čtyřce, ale hokej se nehraje na papíře
Video se připravuje ...

Trenér Jandač: V nominaci jsme dali přednost hráčům z NHL
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud