Pavel Ryšavý
9. září 2016 • 04:58

Poznatky z české hry: Jistý Mrázek, Hanzalova řada ujezdila Rusy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUSKA | Z Petrohradu si odvezli do Prahy prohru 3:4, čeští hokejisté ale nemusí smutnit. Před startem Světového poháru šlo o první ostrou prověrku podceňované party. A nedopadla vůbec špatně, Jandačův výběr naznačil solidní potenciál. Co ukázal zápas s Ruskem? Deník Sport vybral TŘI otázky, na které po první přípravě nabízí odpovědi.



Může být Mrázek jednička?

Úplně v pohodě. Na začátku vytáhl gólovou střelu Panarina, rychle se dostal do tempa. Puky chytal, nevyrážel, vypadal v bráně hodně jistě a soustředěně. Počet zázračných zákroků? Deset. Likvidace šance Dacjuka na konci první třetiny byla pohádka. Na přesné střely do horních rohů fakt neměl.

Jak stíhala obrana?

Když se beci drželi s útočníky pohromadě, šlo to. Jakmile se Rusové dostali do pásma a rychle zakombinovali, blok se roztrhnul. Na tom je potřeba pracovat. Ale jsou tam i plusy, dobré blokování holí při dorážkách, jednoduchá rozehrávka bez velkého vymýšlení a obětavost koupit ránu místo brankáře.

Kdo bude dávat góly?

Velký potenciál ukázala Hanzalova řada. Uprostřed útoku obr, na křídlech mrštní Palát s Pastrňákem . Tahle trojka dokázala ujezdit i nadupané Rusy, tady se rýsuje velká česká zbraň. Ale dál to bude ještě o zkoušení a hledání. První útok musí hrát víc v útočném pásmu než v obranném.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud