8. září 2016 • 23:25

Jandač litoval druhé třetiny. Mrázek nás držel, chválil gólmana po Rusku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve druhé třetině, kterou čeští hokejisté jako jedinou v Petrohradu s domácím Ruskem prohráli, spatřuje kouč Josef Jandač příčinu porážky 3:4 v přípravném utkání. Potěšila ho naopak třetí dvacetiminutovka, v níž jeho svěřenci dostávali hvězdnou sbornou čím dál více do úzkých. A nechybělo mnoho, aby dosáhli na vyrovnání.



"Zápas se asi rozhodl ve druhé třetině. Měli jsme tam dost vyloučených po sobě a neuhráli jsme to. Byl tam trošku smolný inkasovaný gól, kdy Michal Birner zlomil hokejku a hráli jsme ve třech. Pět vyloučení za třetinu vám vezme i síly, je to dost," připustil Jandač v rozhovoru s novináři.

"Pak jsme ještě ztratili Vláďu Sobotku, takže jsme točili jedenáct útočníků, ale ve třetí třetině už to mělo parametry, jaké jsme si představovali na začátku. Začali jsme hrát odvážněji, víc v útočném pásmu, kde jsme se i více udrželi na puku, a vytvořili si střeleckou převahu," uvedl Jandač.

"Ve třetí třetině jsme hru hodně zvedli a šli za vyrovnáním. Byla jen škoda, že 'Pleky' nedal minutu před koncem gól do skoro prázdné brány," litoval Jandač nevyužité příležitosti, při níž kapitán Tomáš Plekanec zakončoval z bezprostřední blízkosti povedenou kombinaci s Jakubem Voráčkem, ale gólman Sergej Bobrovskij vytáhl skvělý zákrok.

Přes čtyři inkasované branky si podobně výtečně vedl v průběhu celého zápasu gólman Petr Mrázek. "Chytal dobře a spolehlivě. Držel nás ve hře po celé utkání," ocenil Jandač.

Za velké pozitivum označil i tlak do branky v útočné třetině. Zároveň však zvedl varovný prst. "S tlakem do brány jsme byli spokojení, jak jsme si počínali v předbrankovém prostoru. Dali jsme z toho i góly. Také jsme byli spokojení s vhazováním. Trošku problém máme ve vlastním obranném pásmu s předbrankovým prostorem, to musíme hodně zlepšit," prohlásil Jandač.

Sedmačtyřicetiletý kouč, který působil v minulosti u národního týmu i jako asistent, si dnes odbyl premiéru v pozici hlavního kouče. "Sám od sebe jsem očekával větší nervozitu. Ale i tím, jak je nás víc, to není až takové. A myslím, že mi hodně pomohlo, že už jsem působil u reprezentace v roli asistenta a u národního týmu mám něco za sebou. Premiéra výsledkově nevyšla, ale myslím, že to nebyl špatný výkon," řekl Jandač.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud