Pavel Bárta
17. září 2016 • 14:11

Plekanec na billboardech? Asi jsem byl nejhezčí, směje se kapitán

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KANADY | Čeští hokejisté jdou do prvního střetu s obrem. Je tady první Zápas roku, v úvodním duelu Světového poháru narazí na Kanadu. Na Toronto se spustil déšť, po povedené přípravě a projasněných dnech to však ještě neznamená předzvěst chmurných časů. Nicméně je jasné, kdo potáhne nejen do téhle bitvy jako favorit. Navíc na své posvátné půdě. ONLINE sledujte v neděli od 02:00 na iSport.cz.



„Jestli je výhoda, že je potkáme hned na začátku? Bude to těžký zápas, jako každý jiný. Ale můžeme být pozitivně naladění za těch posledních pár dnů, příprava se nám povedla, byly tam dobré herní věci, a když ještě vylepšíme to, o čem se bavíme, jako je disciplína, tak jsme schopni uhrát dobrý výsledek,“ věří kapitán Tomáš Plekanec.

V přípravných zápasech český tým překvapil. I když megahvězdy z kanadského týmu dávaly najevo svůj respekt, jak se dalo, tedy aspoň navenek, Ale tohle všechno nic znamená. Dnes to vypukne naostro. A vedle kanadského týmu snů, kam se spousta hráčů ani nevešla, může české mužstvo vypadat jako osobní automobil, který se v hustém provozu snaží předjet rozjetý kamión. Povést se to ovšem může. Češi o sobě v přípravě dali vědět a ukázali, že se s nimi musí počítat.

„Myslím, že nás Kanada nepodcení. Oni moc dobře vědí, proti komu budou hrát, a všechny ty prognózy vycházely spíš od fanoušků a novinářů. Jejich trenéři nás moc dobře znají. Měl jsem možnost mluvit chvíli třeba s Claudem Julienem (kouč Bostonu). Moc dobře vědí, že se nám příprava povedla,“tvrdí Plekanec, který se s jedním z kanadských asistentů zná ještě z jeho dřívějšího působení v Montrealu.

Zápas bude pro všechny velkým svátkem. Lídr české party žádný zvláštní projev nechystá, stejně jako nechce vynášet ukvapené závěry. „Kapitán není jen od toho, aby nějak mluvil, navíc s takovým kádrem, jaký tu je. Spíš jde o to, co říct a říct to správně. Z mužstva mám dobrý pocit, ale s hodnocením bych počkal po turnaji. Nemá cenu říkat, že se všechno změnilo, musíme to podložit výsledky. A o tom to je. Staly se pozitivní věci, pojďme si to však říct až po turnaji,“ upozorňuje.

Jako útočník Canadiens má Plekanec z českých hráčů nejvíc přečteného kanadského gólmana Careyho Price, který předloni vychytal Kanadě zlato na olympiádě v Soči a po sezoně byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem NHL. Po zranění z října minulého roku se však do ostré akce vrátil až před Světovým pohárem.

„Pokud nastoupí, bude připravený. To by si ani nedovolil. Nevím, jestli už je stoprocentní, dlouho nechytal. Ale myslím, že mezi Pricem ve stoprocentní formě a v tomhle zápase velký rozdíl nebude,“ míní 33letý Plekanec, který se stal taky tváří českého týmu.

Z bilboardů v ulicích, metru nebo podchodech shlíží na kolemjdoucí třeba i David Krejčí, který se turnaje nemohl zúčastnit. Z českých tváří je ale nejčastěji vidět český kapitán, ve společnosti jiných superhvězd jako Sidney Crosby, Patrick Kane nebo Alexander Ovečkin. „Připravovalo se to už v minulé sezoně, vím, že fotili víc kluků. Já byl asi nejhezčí,“ zubí se Plekanec.

Tomáš Plekanec (uprostřed) střílí v power play vyrovnávací gól v zápase proti Rusku
Tomáš Plekanec (uprostřed) střílí v power play vyrovnávací gól v zápase proti Rusku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud