22. září 2016 • 13:58

Za kritiku USA to Kessel schytal. Ohavné, zní z týmové šatny

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ulevil si, setřásl ze sebe zklamání a možná měl i hodně škodolibou radost. Americký útočník Phil Kessel po vyřazení týmu USA ze Světového poháru, kam nebyl nominován, na Twitteru popsal své pocity. Pravda, značně neutrálně, ale přesto tak, aby každý pochopil. A taky se stalo. Jenže hokejový svět si výsledku Kesselovy frustrace všiml a útočník Pittsburghu to teď pěkně schytává.



„Jen si tak sedím doma se psem a mám pocit, že bych měl dělat něco důležitého. Ale nějak si nemůžu vybavit, co by to mělo být," napsal na Twitter po eliminující prohře USA s týmem Kanady 2:4 a reakce byla gigantická. Více než 70 tisíc uživatelů populární sociální sítě "kacířský" výrok nedávného vítěze Stanley Cupu sdílelo a v médiích se o něm začalo hojně diskutovat. Dostal se samozřejmě i do americké šatny.

„Chápu, že je nepříjemné nebýt na takový turnaj nominován, ale jako správný spoluhráč bych měl za týmem stát při výhře i prohře. Tohle je ohavné a rozčilující," řekl pro NHL.com jeden z lídrů mužstva David Backes.

Přidal se k němu i další tahoun Zach Parise. Oba ho dobře znají, v jedné šatně se potkali během olympijských her v Soči, kde byl nenominovaný Kessel hvězdou. V šesti utkáních posbíral tehdy osm bodů.

„Nebyl náhodou Phil v létě na operaci? Stejně by vlastně teď nemohl hrát, takže ten tweet moc nedává smysl," zvolil diplomatičtejší tón útočník Minnesoty.

Kouče Johna Tortorellu čeká hodně vysvětlování
Kouče Johna Tortorellu čeká hodně vysvětlování

Ten už ale nepoužil tradiční glosátor Don Cherry, který si nebere servítky před nikým a ničím. Ve svém televizním komentáři během utkání Kanady s Týmem Evropy se opřel do hráčovy komplikované povahy a osmadvacetileté křídlo pořádně natřel.

„Aspoň už všichni chápou, proč ho nechtěli v Bostonu, proč nedostal nominaci do All-Star Teamu a proč se ho zbavili v Torontu. Tohle se prostě nedělá, když jsou ostatní na kolenou. Nechápu, proč to udělal," zlobil se Cherry.

Neuplynula moc dlouhá chvíle a hráč byl na tweet tázán. Samozřejmě se bránil. co napsal to už ale těžko vezme zpátky. "Samozřejmě to nebylo mířené na hráče, vím jak těžké to musí být. Nebylo to mířené na nikoho," řekl Kessel pro ESPN.

To už ale nevysvětlí.

Vše o Světovém poháru v Kanadě čtěte zde >>>

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud