23. září 2016 • 08:30

Jágra nadchli Češi: S USA super zápas! Kritiku týmu moc nechápu

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Důstojnou tečku, ve které český tým porazil na Světovém poháru Američany 4:3, sledoval u televizní obrazovky i Jaromír Jágr. A mohl plesat, Češi svým výkonem v posledním utkání potěšili, zejména autor dvou gólů Milan Michálek. "Zatím super zápas," napsal útočník Floridy na svůj facebookový účet už v průběhu duelu.



V torontském Air Canada Center se v posledním zápase základních skupin hrálo o čest, postup mezi nejlepší čtyřku byl pro oba týmy nedostižnou metou. Čechům i Američanům zlomila vaz hlavně porážka s týmem Evropy, národní tým padl 2:3 v prodloužení, favorit turnaje odešel spráskán 0:3. Oba týmy vyprovodila i Kanada, dosavadním suverén Světového poháru.

Na svém facebooku Jágr sílu českých soupeřů ve skupině A vyzdvihnul. "Moc nechápu kritiku našeho týmu v předchozích zápasech. Ok, prohráli jsme, ale také se podívejte, proti komu jsme hráli. Kanada je v současnosti asi bezkonkurenční, podobně jako basketbalisté USA, a výběr Evropy jsou také výborní hráči, kdo sleduje NHL, musí souhlasit," glosoval Jágr, který svou kariéru v národním týmu definitivně uzavřel po domácím MS 2015.

"Kdybychom měli trochu více štěstí v prodloužení s Evropou, tak jsme hráli o semifinále," posteskl si ještě legendární 44letý útočník. Kdyby, ach ta kdyby! Ve sportu nic neřeší. Český tým ale nakonec ustál závěrečný tlak Američanů a uhájil cennou výhru 4:3. Kdyby Evropu porazil, slavil by postup do semifinále.

Bylo strašně těžké se nabudit

"Dost hráčů mě mile překvapilo," zakončil svou facebookovou úvahu Jágr. Patřil mezi milá překvapení i Milan Michálek ? Určitě, dva góly za záda amerického brankáře Bena Bishopa byly precizní počin.

Češi se loučí se Světovým pohárem vítězstvím na Amerikou
Češi se loučí se Světovým pohárem vítězstvím na Amerikou

"Porazit Američany je dobré pro celý český hokej. Sice už o nic nešlo, ale dali jsme do toho všechno, bojovali jsme a dotáhli jsme to do vítězného konce. Ale stejně to končí zklamáním, protože jsme nepostoupili ze skupiny," smutně okomentoval Michálek.

"Bylo strašně těžké se nabudit. Říkali jsme si, že je to velká čest hrát za nároďák a máme štěstí, že tu můžeme být. Na ledě jsme do toho dali všechno," uvedl jedenatřicetiletý útočník, jenž přiznal, že se hráče snažili povzbudit trenéři i generální manažer Martin Ručinský . "Ale nakonec to bylo o tom, jak k tomu přistoupíme my hráči," přiznal.

Český tým nakonec na Světovém poháru obsadil se třemi body šesté místo.

Vše o Světovém poháru v hokeji čtěte zde >>>

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud