23. září 2016 • 04:45

Česko - USA 4:3. Bratři Michálkové řídili další popravu favorita

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté se loučí se Světovým pohárem vítězně. Svěřenci trenéra Jandače už bez naděje na postup do semifinále zakončili své vystoupení v Torontu výhrou nad USA 4:3. Dvakrát se mezi střelce zapsal útočník Milan Michálek. Pojistili si tak třetí místo ve skupině, ze které postoupila Kanada a tým Evropy, USA zůstali jasně poslední.



Američané nejdříve dvakrát dotáhli ztrátu, když na trefu Zbyňka Michálka odpověděl v první třetině Joe Pavelski a pak na gól Milana Michálka reagoval Justin Abdelkader. Poté ale získali ve druhé třetině během 39 vteřin týmu kouče Josefa Jandače dvoubrankový náskok Andrej Šustr a znovu Milan Michálek. Američané už jen snížili zásluhou gólu Ryana McDonagha.

V osmé minutě chytil Mrázek lapačkou pokus Pavelkého, Češi se ubránili při vyloučení po Mrázkově faulu a zaváhání v defenzívě nepotrestal Stepan, který ještě zadovkou hledal Kanea. Ve 13. minutě se radovali z vedení Češi, když při signalizovaném vyloučení od modré čáry prostřelil Bishopa přes stínícího Hanzala Zbyněk Michálek.

Američané vyrovnali v 15. minutě při druhém trestu za faul pro českého gólmana. Rychlou kombinaci po asistencích Kanea a Pariseho zakončoval kapitán Pavelski. Američané měli více ze hry, ale stav neotočili.

V úvodu druhého dějství prověřil dvakrát Mrázka Kane, na druhé straně Frolík nezamířil přesně bekhendem. V 25. minutě po chybné rozehrávce Carlsona neprostřelil Bishopa Birner a neuspěl ani z dorážky Voráček . Ten se probíjel vzápětí do další šance, ale zmařil mu ji Parise a hned z brejku málem sám udeřil.

Jandačův tým přestál závěrečný tlak


Ve 27. minutě skóroval Jandačův tým. Po tečované střele Nakládala si srazil puk do vlastní branky Suter a gól byl připsán Milanu Michálkovi. Vzápětí při vyloučení Hemského pomohla Mrázkovi pravá tyč.

Češi si mohli následně pojistit vedení, ale Bishop si po přečísleních poradil s ránami Jordána i Zbyňka Michálka. V 35. minutě uvolnil od levého mantinelu na pravém kruhu Byfuglien Abdelkadera a bylo vyrovnáno.

Ve 37. minutě připravil Voráček pozici pro Šustra, který z pravé strany prostřelil u bližší tyčky klubového spoluhráče z Tampy Bishopa a ve svém šestém reprezentačním startu si připsal první trefu. Za 39 vteřin zvýšil Milan Michálek, který se trefil z levého kruhu nad lapačku.

V úvodu třetí třetiny hráli Češi sice přesilovku, ale sami inkasovali. Po Wheelerově přihrávce se za bránícím Voráčkem prosadil McDonagh. Kaneovi pak zabránil ve vyrovnání Mrázek. V 58. minutě jej nepřekonal ani Abdelkader, který byl faulován Hanzalem. Češi ale při přesilovce soupeře umocněné power play odolali a závěrečný tlak soupeře přečkali.

Hokejový Světový pohár v Torontu - skupina A:

ČR - USA 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Z. Michálek (Palát, Hanzal), 27. M. Michálek, 37. Šustr (J. Voráček, Michael Frolík), 38. M. Michálek (Hemský, Polák) - 15. Pavelski (Parise, P. Kane), 35. Abdelkader (Byfuglien, Suter), 43. McDonagh (Wheeler, Dubinsky). Rozhodčí: Dwyer, Lee - Cormier, Miller (všichni Kan.). Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 11.987.

ČR: Mrázek - Šustr, Nakládal, Z. Michálek, Jordán, Polák, Kempný , Kundrátek - J. Voráček, Hanzal, M. Michálek - Pastrňák, Plekanec , Palát - Hemský, Sobotka , Michael Frolík - Jaškin, Birner. Trenéři: Josef Jandač, Jiří Kalous, Václav Prospal a Jaroslav Špaček .

USA: Bishop (41. Schneider) - Niskaken, Suter, Carlson, McDonagh, Byfuglien, J. Johnson - P. Kane, Stepan, J. van Riemsdyk - Parise, Pavelski, Oshie - Abdelkader, Dubinsky, Palmieri - Wheeler, Pacioretty, Kesler. Trenéři: John Tortorella, Jack Capuano, Scott Gordon, Phil Housley, John Hynes a Mike Sullivan.

Z V VP PP P Skóre B
1. Kanada 6 6 0 0 0 24:8 12
2. Tým Evropy 6 1 2 0 3 12:13 6
3. Česko 3 1 0 1 1 6:12 3
4. USA 3 0 0 0 3 5:11 0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud