1. srpna 2012 • 15:35

Nestárnoucí Jágr "vyhrožuje": Leštit v Soči lavičku? To mě neláká

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla by to jeho pátá olympiáda. V Soči 2014 by Jaromír Jágr oslavil své 42. narozeniny a většina českých fanoušků jistě doufá, že bude u toho. Stejně jako na předchozích Hrách, na něž od Nagana 1998 jezdí pravidelně. Paradoxní je, že po zlaté olympiádě v Japonsku Jágr prohlásil, že to byla zřejmě jeho poslední akce v reprezentačním dresu…



A vida, od té doby Jágr absolvoval Salt Lake City 2002 (čtvrtfinále), Turín 2006 (bronz) i Vancouver 2010 (čtvrtfinále). A do další olympiády v ruském středisku zbývá pouhých jeden a půl roku.

Všeobecně se očekává, že v únoru 2014 bude pořád aktivním hráčem a kdo ví, možná i v NHL. Třeba agent Petr Svoboda je přesvědčen, že Jágr po sezoně v Dallasu absolvuje tamtéž nebo jinde v zámoří další rok.

Co na to Jágr? Jako obvykle zůstává ohledně své účasti zdrženlivý, podobně jako před minulými velkými turnaji.

„Mám kontrakt do roku 2013. Pak se ukáže, jak na tom budu se zdravím a podle toho uvidím, jestli můžu dál hrát na úrovni,“ prohlásil útočník Dallasu v rozhovoru pro list Sovětskij sport.

„Momentálně mě hokej hodně baví, ale pokud nebudu v potřebnou chvíli připravený, co bych v Soči pohledával? Leštil lavičku? To ne…“

Sám se prý nyní cítí skvěle, zhruba na třicet. „Svaly normálně fungují, nikde žádný tuk. To proto, že trénuju každý den. Hlavně přes léto je to nutnost,“ vypravuje.

Celkem pravidelně trénuje doma s kladenskými Rytíři, ale aby bylo jasno, nejde do toho bezhlavě.

„Hnát se za mladými nemá význam, důležité je trénovat podle vlastních pocitů, přizpůsobit se organismu. Podívejte se na Teemu Selänneho, ve dvaačtyřiceti je schopný nasbírat 80 bodů a pořád podepisuje nové kontrakty. A mně je teprve čtyřicet…“

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud