13. března 2013 • 10:35

Reprezentace zahájí přípravu na MS s patnácti hráči, nováčkem je Sekáč

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik pozval na první soustředění před mistrovstvím světa patnáct hráčů, mezi kterými je i nováček Jiří Sekáč ze Lva Praha. Vedle dvacetiletého bývalého juniorského reprezentanta byli pozváni převážně zkušení hráči v čele s Tomášem Rolinkem, Jiřím Novotným nebo Petrem Koukalem.



Národní tým měl původně zahájit přípravu na MS až v pondělí 25. března. Poté co pro řadu hráčů skončila klubová sezona nezvykle brzy, posunul Hadamczik začátek o týden dříve. Pozvaná patnáctka se tak sejde již 18. března v Praze, kde se bude připravovat do čtvrtka. V následujícím týdnu se hokejisté přesunou do Kravař.

"Musíme začít prakticky od začátku a snažit se hráče dostat do kondice a do pohody. Většina z nich totiž má už čtrnáct dní volno," řekl Hadamczik ČTK. V Praze budou hráči trénovat jednofázově, ale na ledě by měli být vždy dvě hodiny, v Kravařích poté dvoufázově.

V týmu je momentálně šest hráčů Lva Praha, trojice z Doněcku nebo dva hráči Slovanu Bratislava. Jen dva hokejisté - brankář Jakub Kovář a útočník Rolinek - působili v české extralize.

Počet zástupců z jediného českého klubu v KHL se ale může ještě rozšířit. Hadamczik by rád pozval i brankáře Jakuba Štěpánka. "Ten ale odjel na dovolenou, takže spolu budeme mluvit, až se vrátí. Byl bych rád, aby se k nám připojil," přiznal Hadamczik, který věří, že by Štěpánek mohl s týmem trénovat již od pondělí.

Ze zdravotních důvodů se omluvil jen Ondřej Němec, který podstoupil operaci ramena. "Bez ohledu na to je to ale nejtěžší sezona, kterou u reprezentace absolvuji. Základní část NHL končí až těsně před mistrovstvím světa, v Evropě vypadla spousta hráčů hodně brzy," uvedl Hadamczik, který potvrdil, že do týmu počítá i se Zdeňkem Kutlákem (Amrbi-Piotta), Zbyňkem Irglem a Lukáše Krajíčkem (oba Minsk). Ti se k mužstvu připojí zřejmě na dalším srazu v Kravařích. Teoreticky je ale možné, že budou trénovat i v Praze.

První zápasová prověrka čeká reprezentaci 3. a 4. dubna, kdy se v Jindřichově Hradci utká s Lotyšskem. Poté nastoupí dvakrát proti Německu (12. a 13. dubna), dvakrát proti Slovensku (18. a 20. dubna) a generálkou na MS budou České hokejové hry, které se uskuteční od 25. do 28. dubna v Brně.

Nominace:

Brankář: Jakub Kovář (České Budějovice)

obránci: Jakub Krejčík, Jakub Nakládal (oba Lev Praha/KHL), Jan Kolář (Donbass Doněck/KHL), Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava/KHL), Marek Trončinský (Chanty-Mansijsk/KHL)

útočníci: Jiří Novotný, Tomáš Rachůnek, Jiří Sekáč, Petr Vrána (všichni Lev Praha/KHL), Václav Nedorost, Lukáš Kašpar (oba Doněck/KHL), Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL), Tomáš Rolinek (Pardubice), Petr Koukal (Nižněkamsk/KHL).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud