19. prosince 2013 • 11:30

Prostě nádherná. Z arény pro hokejové hvězdy v Soči je nadšený i Kovalčuk

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pojme kolem 12 tisíc diváků a je to naprostá funglovka. V Soči vyrostl krásný palác Bolšoj, který bude v únoru hostit nejlepší hokejisty světa. O víkendu ochutnají led nové olympijské haly i čeští hráči v rámci Channel One Cupu. Jako první ji zatím v tréninku otestovaly týmy Švédska a Ruska, které ve čtvrtek odpoledne v Soči rozehrají tradiční předvánoční turnaj evropské Tour.



A jak to vypadá, stížnosti na stav kluziště či útrob stadionu se během olympiády nepovedou. Hráči jsou z podmínek nadšení. „Stadion je úplně super!“ chválila po prvním tréninku sborné její největší hvězda Ilja Kovalčuk.

Útočník Petrohradu je zvyklý na komfort zámořských arén, naprosto stejný luxus shledal i v Soči. A zrovna on je hráčem, který se na únorové Hry stoprocentně podívá.

Bolšoj Ice Dome v Soči. Tady se bude odehrávat olympijský turnaj v ledním hokeji
Bolšoj Ice Dome v Soči. Tady se bude odehrávat olympijský turnaj v ledním hokeji

„Díky všem, co se na stavbě podíleli. Už během léta se mi aréna líbila. Kabiny jsou perfektní, výborný je led, přijde mi hodně rychlý. Uvidíme, komu naše kluziště přinese štěstí.“

To by prý Kovalčuk podle svých slov potřeboval i při sestavování útoků na olympijský turnaj. Útočník Petrohradu mocně doufá, že mu kouč Biljaletdinov přihraje do formace Pavla Dacjuka z Detroitu, hokejového virtuosa s možná nejšikovnějšíma rukama na světě.

„Dej bůh, aby trenéři postavili Pašu k nám. Po jeho boku se zatřpytí každý hráč,“ doufá Kovalčuk společně s Alexandrem Radulovem, s nímž téměř jistě vytvoří pár.

Pokud bude mít ruský kouč jiné mínění, role centra mezi Kovalčukem a Radulovem nejspíš připadne Vadimu Šipačovovi. „I s ním by to bylo fajn,“ reaguje Kovalčuk ve spíše diplomatickém duchu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud