22. února 2014 • 10:00

Jágr: Budoucnost jsou trenéři. Musí se zaplatit, ne vyhazovat jako v Klášterci

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Otázka hokejové reprezentace a jejího trenéra je v posledních několika dnech ožehavým tématem číslo jedna. Své k tomu řekl i Jaromír Jágr a problém do budoucna vidí jasně. Klíčová je práce s mládeží: "Naše země není až tak velká, abychom mohli spoléhat jenom na talent," vysvětlil na své facebookové stránce.



Seniorské reprezentaci se zatím celkem daří. Z posledních čtyř šampionátů má tři medaile, jednu dokonce zlatou. Jenže tito hráči nebudou hrát do nekonečna a česká hokejová mládež na tom není zrovna nejlépe: "Je třeba dobře zaplatit kvalitní mládežnické trenéry a nechat je trénovat. A ne, když trenér zvýší hlas na hráče (viz Klášterec nad Ohří), aby byl druhý den bez práce. Takhle to nejde," vidí problém Jaromír Jágr jasně.

Na bývalého trenéra kláštereckých juniorů Jágr nenaráží poprvé. "K tomu, aby se něco naučili, je někdy potřeba, aby trenér zvýšil hlas. Jestli se to hráčům a jejich rodičům nelíbí, bylo by možná lepší, aby svoje děti místo na hokej přihlásili do kroužku vyšívání... S námi se zamlada taky nikdo nemazlil," vysvětluje.

Jágr po vyřazení z olympiády odmítl mluvit s novináři, fanouškům po dvou dnech napsal o svých pocitech
Jágr po vyřazení z olympiády odmítl mluvit s novináři, fanouškům po dvou dnech napsal o svých pocitech

Stejně jako další hokejisté, trenéři či experti naráží na to, že dnešní mládež není tak zodpovědná, jako tomu bývalo dřív. "Mladí hráči si musí uvědomit, že bez super tvrdého tréninku a s trénováním navíc nemají ve světové konkurenci šanci."

Ví, o čem mluví. Sám po zápasech trénuje individuálně a dává si do těla. "Hokej je kolektivní sport, při němž výkon hráče je závislý od výkonu spoluhráče. Proto se hráči v mládí musí naučit pokoře, disciplíně a odevzdat maximum nejen pro sebe, ale i pro druhého. Hráč si musí být jistý, že se může na svého spoluhráče stoprocentně spolehnout," dodal pro svou "hokejovou rodinu".

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud