25. února 2014 • 11:37

Jágr o Hadamczikově konci: V Česku takhle kritizovali i Bílka

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Alois Hadamczik skončil ve funkci trenéra hokejového nároďáku, svůj odchod nazval dlouho připraveným pučem, který měl vyvolat tlak médií a nikoliv neúspěch na olympiádě v Soči. K jeho odchodu se pro americký tisk vyjádřil i Jaromír Jágr, přirovnal jej ke konci kouče fotbalové reprezentace Michala Bílka.



"V Česku už takhle média i fanoušci kritizovali trenéra fotbalové reprezentace. To se stává, teď se to stalo v hokeji," řekl Jaromír Jágr o situaci kolem konce kouče Aloise Hadamczika. Srovnání s rezignací někdejšího šéfa českých fotbalistů Michala Bílka zmínil v rozhovoru s americkými novináři po svém příletu do New Jersey.

"Ale nebylo to jen o olympiádě," řekl útočník Devils k negativním ohlasům veřejnosti, které se po neúspěchu v Soči znásobily. "Byly to poslední tři čtyři roky. Stejně jako ve fotbale," připomněl Bílkovo trápení. Ten podobně jako jeho hokejový protějšek zklamal fanoušky, když po poměrně úspěšném EURO 2012 nedokázal týmu vtisknout týmu atraktivní projev, ani jej dovést k postupu v kvalifikaci mistrovství světa.

AUDIO: Jak Hadamczik oznámil konec u národního týmu
Video se připravuje ...

Jinak ale Jágr hodnotil olympiádu pozitivně. "Američané nás přehráli, ale jinak si nemyslím, že bychom hráli nějak špatně. Jen jsme prostě neměli výsledky a těžko dávali góly," okomentoval dvaačtyřicetiletý reprezentant vystoupení českého týmu, který skončil ve čtvrtfinále právě po porážce 2:5 s USA.

Před svým vyřazením Češi v úvodním zápase prohráli 2:4 se Švédy, následovalo opačné skóre a výhra nad Lotyšskem, skupinu uzavřela porážka 0:1 se Švýcary. Ve vyřazovací části přestříleli Jágr a spol. Slovensko 5:3, pak následoval americký konec. "Podle mě jsme hráli dobře. Ale na zlato jsme asi neměli," dodal Jágr.

Český veterán také popřel názory, že by pro něj turnaj měl být zátěží do další části sezony NHL. "Dokonce si myslím, že mi olympiáda pomůže. Hodně jsem bruslil, hrál spoustu zápasů, vyzkoušel si trochu jiný hokej," vyjmenoval pozitiva své účasti v Soči, během které si připsal dva góly a jednu asistenci.

Jaromír Jágr v debatě s Aloisem Hadamczikem během zápasu se Slovenskem
Jaromír Jágr v debatě s Aloisem Hadamczikem během zápasu se Slovenskem

Hamrlík po vyřazení: Hadamczik by měl odejít jako první
Video se připravuje ...

Jandač o stavu českého hokeje: Musíme se probrat!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud