Miroslav Horák
Premium
23. května 2018 • 04:55

V zákulisí už je hotovo, Říha dostane nároďák! Ale bude u toho i Nedvěd?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zákulisní práce opět pokročily, tvorba nového reprezentačního velení se vyrýsovala do finální fáze. Novým koučem národního týmu se podle informací deníku Sport prakticky stal Miloš Říha (59). Jeho první velkou akcí bude mistrovství světa v Bratislavě 2019. Komplikuje se ale avizované angažmá Petra Nedvěda jako generálního manažera.



Mají být tři a na stejné úrovni. Tak nedávno zazněla oficiální zpráva svazových představitelů. Dle abecedního pořádku Filip Pešán, Miloš Říha, Václav Varaďa. Z tohoto tria se má ve čtvrtek 7. června rekrutovat nástupce Josefa Jandače. V hlasování mají rozhodovat členové výkonného výboru ČSLH, vítězovi stačí zisk šesti hlasů z jedenácti.

Hokejoví „ministři“ usoudí, kdo je hoden převzít elitní tým republiky. Taková je tradice, s níž se vychází i na veřejnost. Realita je poněkud odlišná, v tomto případě určitě.

Rozhoduje se za oponou, na různých schůzkách a při telefonických hovorech. Vše dospělo do situace, kdy je ústní dohoda na světě. Podle ní Jandačem uvolněné místo převezme devětapadesátiletý rodák z Přerova s košatou minulostí v ruské Superlize a KHL. Výkonný výbor by se měl k nabídnutému Říhovi vyjádřit kladně, odpor se neočekává.

Pešána odsunuly jeho podmínky, akce Nedvěd se komplikuje

Pro hokejovou vládu je angažování zkušeného stratéga podle všeho vítanějším řešením, než sázka na Filipa Pešána či Václava Varaďu.

Liberecký kouč a sportovní ředitel měl přitom dobrou šanci převzít úřad prvního hokejového trenéra v zemi. Jednání se ovšem několikrát zadrhla. Nejprve na samém začátku při hledání vhodných kolegů k vyhlédnuté volbě č. 1 Martinu Strakovi a později při dojednávání finanční kompenzace za služby odvedené pro reprezentaci.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud