Zdeněk Janda
8. února 2019 • 17:03

Koblížek jako falešný čtvrtý Zohorna. Těším se, hlásí před premiérou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠVÉDSKA | Bylo kolem nich hodně slávy. První sourozenecká trojice v historii české hokejové reprezentace v akci. Bratři Zohornovi. V zítřejším zápase s Finy (od 12 hodin) se ale spolu neukážou. Zbyli jenom dva. Hynek a Tomáš. A přibyl k nim do party benjamínek Radek Koblížek, 21letý útočník z Oulu. „Jsem jejich čtvrtej brácha. Trávíme spolu hodně času, takže jsem takovej falešnej brácha do lajny,“ smál se mladík, který si odbude reprezentační premiéru.



V národním mužstvu je mezi útočníky přetlak. Aby se všichni dostali do akce, trenéři proházeli sestavu. Změny se dotknuly i Zohornů…

„Vzali jsme šestnáct útočníků, chceme, aby se všichni dostali do hry. Aby byli vytížení a my měli možnost každého vidět v akci,“ uvedl asistent kouče Robert Reichel , někdejší útočník a olympijský šampion z Nagana.

Ze společné formace vypadl ten nejmladší. 22letý Radim, jenž zůstane zítra mimo sestavu. Nahradí ho právě Koblížek, jeho dobrý známý. Hrávali spolu v mládí za Kometu. Tady ve Stockholmu jsou spolu navíc na pokoji.

Takže došlo i na hecování. „Říkal jsem mu, ať mi hlavně nic neudělá. Aby mě nezranil,“ směje se Koblížek, jenž prožil zatím nejlepší roky kariéry ve Finsku. Tam se otrkal, nasbíral zkušenosti, sebedůvěru. Teď to chce prodat v národním týmu.

„Moc se těším!“ hlásí někdejší juniorský reprezentant. S Hynkem a Tomášem Zohornovými se o svých rolích ještě nebavili. „Něco si k tomu ale určitě řekneme,“ plánuje „čtvrtý“ brácha.

Je pro něj pikantní, že si reprezentační premiéru střihne zrovna proti Finům. Ty dobře zná z působení z tamní elitní soutěže. „Většinu klukům znám,“ přitakává. Navíc do hlediště usednou jeho rodiče. Prostě pikantní debut se vším všudy.

Předpokládaná sestava proti Finsku:

Will – Zámorský , Polášek, Kundrátek , Štencel, M. Doudera, Krejčík, D. Musil, Hrbas – Sekáč , Jan Kovář, Gulaš – Kvapil, Horák, Zaťovič – H. Zohorna, T. Zohorna, Koblížek – M. Stránský , Holík, Lenc – Rousek.

Trenér české hokejové reprezentace Miloš Říha v diskuzi s Matějem Stránským
Trenér české hokejové reprezentace Miloš Říha v diskuzi s Matějem Stránským

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud