24. května 2019 • 17:27

Rozhodnuto! Čína bude hrát na olympiádě, Slováci musí do kvalifikace

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na olympijském turnaji hokejistů v roce 2022 v Pekingu se představí i domácí Čína. Účast země, která skončila letos na pátém místě ve skupině A divize II a je na 32. místě žebříčku Mezinárodní hokejové federace, v pátek schválil kongres IIHF v Bratislavě. Čína doplní první osmičku ze žebříčku po letošním MS - Kanadu, Rusko, Švédsko, Finsko, Českou republiku, USA, Německo a Švýcarsko.



I na minulém turnaji pod pěti kruhy v Pchjongčchangu se automaticky kvalifikoval pořadatel, který neměl zajištěnou účast podle žebříčku. Korea tehdy rok před olympijským turnajem postoupila mezi šestnáctičlennou elitu.

O tři zbývající místa se bude hrát kvalifikace, v které se má představit rekordních 37 zemí. Bude čtyřstupňová a začne v listopadu v Lucemburku a Hongkongu. Tři finálové turnaje se budou hrát mezi 27. až 30. srpnem 2020.

Jeden z nich bude hostit Slovensko, které bude mít ve skupině D Bělorusko, Rakousko a třetí nasazený tým z kvalifikace. V "éčku" v Lotyšsku budou bojovat Francie, Itálie a druhý nasazený tým z kvalifikace. Ve skupině F v Norsku se představí Dánsko, Korea a nejvýše nasazený tým z kvalifikovaných.

Pod pěti kruhy se bude hrát stejně jako dosud ve třech skupinách po čtyřech a nasazení do nich bude určeno podle žebříčku IIHF po příštím světovém šampionátu ve Švýcarsku v roce 2020. O nasazení na desetičlenný ženský olympijský turnaj bude jasno za rok po MS v Kanadě.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud