18. března 2020 • 04:50

ANKETA: Říha bude nejspíš bez MS. Měl by pokračovat u reprezentace?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když prezident Českého hokeje Tomáš Král představoval Filipa Pešána jako budoucího trenéra českého národního týmu, měl jasný plán. Mistrovství světa 2020 se odehraje ještě s Milošem Říhou na lavičce a pak změna. Stará smlouva se neprodlouží, nastoupí Pešán. „Domluvili jsme se s Filipem, že pokud se nic nestane, tak to bude on, kdo by po Milošovi převzal A tým,“ říkal. Jenže se stalo. MS nejspíš nebude. A Říha by si svoje druhé mistrovství rád dal. Dali byste mu ještě šanci?



Před rokem v Bratislavě skončil český národní tým čtvrtý. Teď ho měl Miloš Říha starší vést ještě ve Švýcarsku, pak skončit. To říkala jeho smlouva, dva roky a dost, svaz už minulé léto oznámil, že chce jít jinou cestou. Kontrakt prodlužovat nehodlá bez ohledu na výsledek. Jenže šampionát nejspíš zruší pandemie koronaviru, IIHF pořád čeká na rozhodnutí švýcarské vlády. Nikde po světě se hokej aktuálně nehraje, ligy byly zrušeny, případně jsou odloženy. Jenom KHL se tváří, že i po odhlášení Jokeritu a Astany pojede dál. Nic nemíří k tomu, že by se ve Švýcarsku mělo hrát.

Miloš Říha už přemýšlí o dalším angažmá jinde. V rozhovoru pro iSport.cz prohlásil, že probírá nabídky, rozhoduje se, co dál. Ale kdyby ze svazu přišla otázka, zda by dal ještě jeden turnus, když finálový turnaj sebrala vyšší moc?

Mistrovství světa v květnu nejspíš nebude, měl by Miloš Říha pokračovat u národního týmu?
Mistrovství světa v květnu nejspíš nebude, měl by Miloš Říha pokračovat u národního týmu?

Prý by neváhal. Zájemcům o své služby by řekl, že ne a u reprezentace zůstal. „Národní mužstvo je nejvíc. Pokud by se tedy rozhodlo, že tenhle ročník neplatí a máme smlouvu ještě na další rok, byli bychom jako celý realizační tým neskutečně rádi. Všechno ostatní by šlo stranou. Já mluvím teď jenom za sebe, ale myslím si, že všichni to tak cítíme. I když není v našich silách to nijak ovlivnit,“ prohlásil kouč.

V aktuálním ročníku Euro Hockey Tour je český národní tým na prvním místě, vyhrál šest zápasů z devíti. Reprezentační sezona tečku v podobě mistrovství světa takřka jistě nedostane. Co byste udělali vy? Prodloužili byste Říhovi smlouvu ještě o rok, kdybyste měli tu moc?

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud