Adam Lacek
8. dubna 2020 • 16:50

Vzdávám se platu, překvapil kouč Slováků. Videem dojal fanoušky

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do mistrovství světa měl ve středu zbývat přesně měsíc. Pokud by šlo vše podle plánu, měl kanadský kouč slovenské reprezentace Craig Ramsay připravovat svůj tým na vrchol sezony. Jenže plán padl, celý svět včetně toho hokejového se teď musí začít uskromňovat. Zkušený trenér, který Slováky vede od roku 2017, chce jít příkladem. Vzdal se svého platu až do doby, dokud se situace neuklidní a on opět začne opět pracovat!



„Zdravím, tady je opět trenér Ramsay,“ začal 69letý trenérský bard promluvu ke slovenskému národu. „Chtěl bych využít této příležitosti, abych popřál všem Slovákům hodně štěstí během této krize. Všem mým kamarádům, kolegům, podporujeme vás. Doufám, že dokážeme zůstat společně jako tým. Pokud se budeme chovat jako tým, pokud budeme společně čelit této krizi, tak ji porazíme.“

Následně překvapil tvrzením, že po dobu pandemie nebude pobírat plat. „V naší snaze pomoct Slovenskému svazu ledního hokeje se vzdám svého platu, dokud nepůjdeme zpět do práce,“ prohlásil ve videu, které publikoval Slovenský svaz ledního hokeje.

Craig Ramsay ve videu pro slovenské fanoušky řekl, že se vzdá svého platu do doby, než začne znovu pracovat
Craig Ramsay ve videu pro slovenské fanoušky řekl, že se vzdá svého platu do doby, než začne znovu pracovat

Obdivuhodné gesto!

Rodák z Ontaria vede Slováky už třetí sezonu. Na dvou předchozích šampionátech včetně posledního na domácím ledě se s nimi nedokázal dostat ze základní skupiny. To se nepovedlo ani na olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu v roce 2018.

Slovenskou reprezentaci by na konci léta měl čekat další klíčový turnaj. V Bratislavě by se od 27. do 30. srpna měla konat závěrečná fáze kvalifikace na olympijské hry 2022. Slováci se o jedno postupové místo střetnou s Běloruskem, Rakouskem a Polskem.

„Doufám, že koncem srpna budeme na olympijskou kvalifikaci všichni zdraví a budeme už všichni pracovat. A dokončíme tuto věc společně. Celá rodina Ramsayů vám přeje, abyste byli v bezpečí, abyste byli zdraví a do budoucna měli vynikající život. Děkuji velmi pěkně,“ dodal kouč na závěr.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud