14. ledna 2023 • 15:20

Svět tleská: česko-slovenský zpěv po zápase na MS! Příběh končí parádou

Autor: ČTK, cze
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

České hokejistky do 18 let porazily v duelu o konečné páté místo na mistrovství světa v Östersundu Slovensko 6:3 a obhájily pozici z loňského červnového odloženého světového šampionátu v americkém Madisonu. Shodně dvěma góly se na tom podílely Adéla Šapovalivová a Barbora Prošková. Na sociálních sítích ovšem po zápase zaujalo hlavně video společného zpěvu Češek a Slovenek. Po vzájemném utkání si zapěly slavnou píseň ze Superstar Príbeh nekončí.



Svěřenkyně trenéra Dušana Andrašovského, které ve Švédsku bez ztráty bodu ovládly výkonnostně horší skupinu B a ve čtvrtfinále podlehly Finsku 2:3, zaskočily Slovenky skvělým nástupem. Už v čase 1:07 vedly 3:0.

Po 10 sekundách otevřel skóre Šapovalivová a postarala se o nejrychlejší branku turnaje. Za 21 sekund našla Dominika Malická před brankou kapitánku Natálii Brichovou, která překonala Livii Debnárovou podruhé. Vzápětí se po střele Adély Wojnarové prosadila z dorážky do odkryté branky Prošková.

V 9. minutě se trefila z levého kruhu Linda Vocetková a Debnárovou nahradila Soňa Kubaniová. V čase 33:01 zvýšila už na 5:0 opět osamocená Prošková. V 38. minutě přišla Barbora Dalecká o čisté konto po průniku Nely Lopušanové. Její forhendový blafák sice ještě zastavila betonem, ale čtrnáctiletá hvězda turnaje ze vzduchu poslala puk do branky.

V 52. minutě v přesilové hře vrátila českému výběru pětibrankový náskok Šapovalivová. Slovenky ještě zkorigovaly výsledek dvěma góly v 55. minutě. Lopušanová po čtvrtfinálovém florbalovém gólu po vzoru Mikaela Granlunda předvedla v úniku další parádu se zakončením s hokejkou mezi nohama a vylepšila si pozici v čele statistik turnaje. V pátém utkání na turnaji si připsala 12. bod a devátou branku. Výsledek ještě dovršila za 19 sekund Tatiana Blichová.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud