Pavel Ryšavý
8. června 2023 • 15:13

Fin u reprezentace skončil. Jalonen ale zůstává, zatím. Čeká se na zprávu

Autor: Pavel Ryšavý, inf
Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fin u národního týmu skončil. Jen to není Kari Jalonen, ale pokračovat nebude jeho asistent Fredrik Norrena. Budoucnost Jalonena u hokejové reprezentace zůstává nejasná. Po dlouhém zasedání výkonný výbor rozhodl, že chce ještě víc informací. „Generální manažer Havlát dostal za úkol, aby vypracoval podrobný plán, jak si představuje vést tým pro MS v Praze,“ sdělil prezident Alois Hadamczik. Termín pro dodání podkladů je 20. červen.



Jednání u budoucnosti Jalonena a spol. trvalo od 10 hodin. Před členy výkonného výboru postupně předstoupili Martin Havlát, Kari Jalonen, Libor Zábranský a Zdeněk Orct. „Chceme vědět, jakou mají vizi, jaké kompetence chtějí všichni mít. Až nám předloží plán, pak se výkonný výbor rozhodne, zda celý realizační tým bude pokračovat, nebo ne,“ uvedl Alois Hadamczik .

Anketa

Má zůstat Kari Jalonen trenérem české reprezentace?

ANO
NE

Teď žádný verdikt nepadl. „Věřte tomu, že otázek padalo plno. Debata se vedla na velice slušné úrovni. Řešilo se taky, jestli naše extraliga je schopna konkurovat ostatním ligám v Evropě. Chceme od kluků slyšet, jestli naše soutěž je kvalitní a můžeme postavit tři konkurenceschopné pětky,“ nastínil jeden z bodů prezident svazu. „Víc říct asi nemůžu, budeme čekat na zprávu a pak budeme pokračovat.“

Hadamczik pak znovu zmínil důležitost českého šampionátu, na kterém mu hodně záleží: „Máme obrovskou zodpovědnost. Chceme uspokojit fanoušky, ať máme čistě svědomí, že jsme pro výsledek udělali úplně všechno. Proto naše zasedání trvalo tak dlouho.“ Jedinou personální změnou tak je, že skončil Fredrik Norrena a Jalonen prý nebude požadovat finského asistenta vedle sebe.

Vstoupit do diskuse
6

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud