2. dubna 2018 • 04:58

Nečasova paráda: vymazal beka i brankáře. Naštěstí to vyšlo, smál se

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dravé mladí versus zkušenost. V polovině třetí třetiny druhého semifinále mezi Plzní a Kometou (1:4) se 19letý brněnský útočník Martin Nečas ocitl v situaci jeden na jednoho proti plzeňskému veteránovi Petru Kadlecovi (41 let). Parádní kličkou vymazal jak jeho, tak i brankáře Miroslava Svobodu a zvýšil na 3:0. „Teď se plzeňským stadionem profičel hurikán z Caroliny,“ sypal ze sebe úžasem komentátor ČT Robert Záruba. „Kluci mi říkali, ať víc střílím. Nakonec jsem stejně udělal stahovačku,“ usmíval se střelec.



Gólem a asistencí se podílel Martin Nečas na vítězství Komety Brno ve druhém semifinále hokejové extraligy na ledě Plzně 4:1, díky kterému si úřadující mistr odvezl ze západu Čech vedení 2:0 na zápasy. Talentovaný mladík, který na startu sezony okusil i NHL v dresu Caroliny, ozdobil svůj výkon i krásnou individuální akcí při gólu na 3:0. Kometu v ideálním rozpoložení považuje Nečas v extralize za neporazitelnou.

„Góly a nahrávky mě těší. Hlavní je druhý bod z Plzně. Je to pro nás výborný začátek série,“ radoval se Nečas. Talent českého hokeje se podílel už na titulu Komety v uplynulé sezoně. „Letos si to užívám mnohem víc. Už nejsem žádný nováček. Jsem tu o rok déle a budu tu tentokrát až do konce. Doufám, že půjdeme za titulem,“ uvedl Nečas s připomínkou, že loni místo finále hrál na MS do 18 let.

SESTŘIH: Plzeň - Kometa Brno 1:4. Hosté slaví 12. výhru v play off v řadě
Video se připravuje ...

Brněnský tým kráčí za obhajobou zatím suverénně bez jediné prohry. „Snažíme se hrát dobře z obrany. Máme čtyři vyrovnané lajny a to je naše síla. Pokud takhle budeme hrát pořád, tak nejsme k poražení,“ myslí si hráč, který má zatím za Carolinu v NHL jeden start.

Na výborně organizovaně hrající Kometu zatím nestačí ani vítěz základní části Plzeň. „Hrajeme jednoduše kolem modrých čar, to je naše taktika. Pak chodíme do přečíslení a z toho dáváme góly,“ poodhalil Nečas herní plán svého týmu. „Snažili jsme se hrát pořád stejnou hru. Oni už pak začali být trochu nervózní, faulovali a to se nám vyplatilo,“ dodal 184 centimetrů vysoký centr, kterého často Západočeši brání pouze za cenu nedovolených zákroků.

„Je to play off. To je normální. Hokejista na to musí být připravený. V sobotu jsem dostal trochu na žebra, druhý den koňara, ale to bude v pohodě,“ uvedl střelec krásné třetí branky.

Parádně se uvolnil přes zkušeného obránce Petra Kadlece a zakončil bekhendem do odkryté branky, protože takový manévr nečekal ani gólman Miroslav Svoboda. „Kluci mi říkali, ať víc střílím. Nakonec jsem udělal stejně stahovačku a naštěstí to vyšlo,“ řekl Nečas.

Přínos mladých hráčů na dvanácté brněnské výhře ve vyřazovacích zápasech za sebou vyzdvihl obránce Ondřej Němec . „Máme mix zkušeností a dravého mládí. Ti kluci vyzrávají zápas od zápasu. Mají už větší roli, Neči už je náš klíčový muž. Dělá, co má, a taky vyčnívá,“ chválil spoluhráče třiatřicetiletý bývalý reprezentant.

Plzeň - Brno: Nečas prokázal svou šikovnost a po parádní kličce zvyšuje na 3:0!
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 57:46. Gulaš

Hosté: 31:04. Bartejs, 49:30. R. Zohorna, 51:43. Nečas, 59:59. Gulaši

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Hylák) – Moravčík, P. Kadlec (C), J. Kindl, Čerešňák, D. Sklenička, Jones, Vráblík – Schleiss, Mertl, Gulaš (A) – Stach, Kratěna, Indrák (A) – D. Kindl, Kracík, Kantner – Kodýtek, Preisinger, Hollweg.

Hosté: Čiliak (Langhamer) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs, L. Vágner – R. Zohorna, Hruška, M. Erat (A) – Zaťovič, P. Holík, L. Horký – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Haščák, L. Čermák (C), Vondráček.

Rozhodčí

Pešina, Pražák – Ondráček, Špůr

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

7500 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud