6. dubna 2018 • 21:08

SESTŘIH: Mountfield HK - Třinec 3:2pp. Hradec dál žije! Rozhodl Pavlík

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hradečtí lvi odvrátili další smrtelný úder! Hokejisté Mountfieldu nedovolili Třinci ani na druhý pokus zasadit poslední ránu a postoupit do finále. Místo toho si po vyrovnané bitvě připsali vítězství 3:2 v prodloužení a druhý třinecký skalp v řadě. O prodloužení hradecké sezony rozhodl v 6. minutě náhlé smrti útočník Radovan Pavlík. Série se za stavu 3:2 pro Slezany přesouvá na led Ocelářů. 6. bitva se odehraje v neděli.



Už po 57 vteřinách si oba celky vyzkoušely hru ve čtyřech proti čtyřem, větší příležitosti ale nepřinesla. V šesté minutě došlo na první přesilovku po faulu Červeného a Cienciala ranou z mezikruží potvrdil skvělou formu, jež ho ve vyřazovacích bojích provází.

Domácí poté zvýšili obrátky, Radovan Pavlík s Džerinšem ale nezvládli přečíslení dvou na jednoho a poté se neprosadil ani obránce Filip Pavlík. Ve 14. minutě pak byl blízko využití další přesilovky Polanský, jehož našel na brankovišti Cienciala, střela zkušeného třineckého forvarda ale zazvonila o horní tyč.

Na začátku druhé třetiny se proti pravidlům provinil Svačina, brzy poté i Musil, jenže domácí dlouho nepůjčili Ocelářům kotouč a i proto jim zbylo z dvojnásobné početní výhody jen 40 vteřin. Do nich se vešly šance Bednáře a Červeného, avšak bez gólového efektu.

Vyrovnání přišlo jako blesk z čistého nebe při hře čtyři na čtyři ve 25. minutě, kdy se Šimánek prosadil okamžitě z vhazování. Následně měli Královéhradečtí navíc k dispozici minutu a půl přesilovky, kterou i díky dobře clonícímu Köhlerovi proměnil ve vedoucí trefu Zámorský.

SESTŘIH: Mountfield HK - Třinec 3:2. Hradec nekončí, vybojoval další výhru
Video se připravuje ...

Netrvalo dlouho a obratem povzbuzený Mountfield hrál další přesilovku, v níž vypálil tvrdě od modré čáry opět Zámorský a trefil spojnici břevna a tyče. Další možnost nevyužil Koukal. V 35. minutě stihl Smoleňák třikrát během pár vteřin zakončit, ani v tomto případě však vedení nenavýšil.

Brzy se to Mountfieldu vymstilo. V 37. minutě stačilo Svačinovi pouhých šest sekund k využití přesilovky, když důrazně propasíroval puk za Rybára a bylo to 2:2. Od vyrovnání měl navrch naopak Třinec, který navíc dokázal navázat na útočnou aktivitu i po přestávce.

Rybár se zapotil při Rákosově šanci a pohotově zareagoval i na následnou dorážku, při Vlachově pokusu ze 47. minuty mu pomohla branková konstrukce. Vzápětí na druhé straně přečkali hosté s velkým štěstím obrovský závar před Hrubcem.

V 51. minutě nedokázal strážce třinecké branky překonat zblízka bekhendem Látal. Netrvalo dlouho a přišla odpověď - ujíždějící Ondřej Kovařčík udělal kličku vyjíždějícímu Rybárovi, k překvapení všech ale prázdnou branku minul. Mountfield se pak nadechl k obrovskému náporu v touze rozhodnout ještě před koncem základní hrací doby.

Jenže velká snaha přinesla i velkou chybu při střídání a v čase 57:45 pykali Východočeši za příliš mnoho hráčů na ledě. Třinec je svíral před Rybárem a byl pár centimetrů od rozhodnutí. Právě tolik chybělo, aby puk přešel brankovou čáru za překonaným Rybárem, ale Filip Pavlík situaci pohotově zachránil a odehrál kotouč do bezpečí.

Dragounova šance ani Bednářova tečovaná rána se v prodloužení neujaly, rozhodla Pavlíkova dělovka v končící 66. minutě.

Třinec ztratil další zápas. Věděli jsme, že to bude dlouhá série, smutnil Varaďa
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 24:58. Šimánek, 26:22. Köhler, 65:59. R. Pavlík

Hosté: 06:07. Cienciala, 36:30. Svačina

Sestavy

Domácí: Rybár (J. Pavelka) – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Cibulskis – Smoleňák, Koukal (A), Červený – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Látal – Cingel, Džerinš, R. Pavlík – Köhler (A), Dragoun, Šimánek – Vopelka.

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – M. Doudera, Krajíček (C), Roth, D. Musil, Matyáš, Linhart (A) – Petružálek, Marcinko, Rákos – Hrňa, R. Vlach, Dravecký – Svačina, Polanský, Adamský (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala – Kofroň.

Rozhodčí

Hribik, Lacina – Ondráček, Špůr

Stadion

ČPP Aréna

Návštěva

6168 diváků

Mountfield HK - Třinec: Adamského pokus Rybár vyrazil, na Ciencialu byl už krátký, 0:1
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Třinec: Kotouč se volně válel v brankovišti, Bednář šanci nevyužil
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Mountfield HK - Třinec: Polanský v přesilovce zahrozil, trefil však jen břevno
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Mountfield HK - Třinec: Ihned po vhazování Šimánek vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Třinec: Všechno je jinak! Köhler otočil stav utkání na 2:1
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Třinec: Stav je znovu nerozhodný, Svačina srovnal na 2:2
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Třinec: Rákos s Marcinkem mohli skórovat, šanci ale promarnili
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Mountfield HK - Třinec: Hradec ještě nekončí! V prodloužení vybojoval výhru Pavlík
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud