14. března 2019 • 19:23

SESTŘIH: Zlín - Mladá Boleslav 1:2. Bruslaři mají mečbol, zářil Vondrka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladá Boleslav má mečbol! Bruslaři zvládli třetí utkání Generali play off Tipsport extraligy, na ledě Zlína vyhráli 2:1. Vítězný gól zařídil uzdravený kapitán Michal Vondrka, který si připsal i asistenci. Boleslav se tak ujímá vedení v sérii 2:1 na zápasy, čtvrtý zápas se hraje v pátek znovu na zlínském ledě.



Berani už mohli počítat s obráncem Daliborem Řezníčkem, ale výraznou posilu do sestavy přivítali hlavně Středočeši. Jejich nejproduktivnější hráč Vondrka musel první dva duely série vynechat kvůli viróze.

Opatrný začátek šance nenabídl a domácí brankář Kašík i hostující Růžička si s pokusy z bezpečné vzdálenosti bez problémů poradili. Po roztržce mezi domácím Honejskem a hostujícím Žejdlem hráli Berani první přesilovku, ale nevyužili ji.

Krátce po jejím skončení v 11. minutě pomohla hostům levá tyč jak při Kubišově úvodní šanci, tak i při jeho dalším pokusu zasunout puk za bezmocného mladoboleslavského gólmana, což se mu z úhlu nepodařilo. Na druhé straně se ukázal Žejdl, ale autor hattricku z úvodního duelu počtvrté v sérii Kašíka nepřekonal.

SESTŘIH: Zlín - Mladá Boleslav 1:2. Bruslaři mají mečbol, zářil Vondrka
Video se připravuje ...

Zlín se na přelomu první a druhé třetiny sice ubránil v oslabení, ale jen pět vteřin po Zbořilově návratu z trestné lavice Mladá Boleslav udeřila. Po Vondrkově akci naše Skalický Klepiše, který zamířil do odkryté branky.

Navýšit vedení mohl Vondrka, ale Kašíka nepřekonal. V 29. minutě Berani vyrovnali. Kubiš bekhendem z rohu našel před brankou Fořta, který zamířil přesně.

Do závěrečné části vstoupili v početní výhodě domácí po Kousalově faulu, ale Středočeši se ubránili. V čase 44:43 získali znovu vedení hosté. Ranou od modré čáry se prosadil Vondrka, který po předešlém protiútoku hostů přijížděl z druhé vlny.

Od té doby měli Zlínští problém s přechodem do útočné třetiny a Růžičkovu branku téměř neohrozili. Nic na tom nezměnila ani závěrečná power play.

Ohlasy trenérů:

Robert Svoboda (Zlín): „Pro nás je to dnes o to smutnější, že to z naší strany byl nejlepší zápas v sérii. Vytvořili jsme si spoustu šancí, které jsme bohužel neproměnili. Výsledek je pro nás hodně trpký, nicméně věříme, že zítra to zvládneme. Neproměnili jsme dnes přesilovku, to se nám v předchozích dvou zápasech povedlo. Soupeř byl zarputilejší, jeho agresivita nám dělala problémy.“
Miloslav Hořava (Mladá Boleslav): „Hrál se úporný hokej, vyhrál šťastnější. Jsme rádi, že jsme to my. Hráči dřou jako koně a rozhodují detaily. Do sestavy se vrátil Michal Vondrka, to nám pomohlo, dneska byl u obou gólů.“

Góly

Domácí: 28:54. Fořt

Hosté: 20:24. Klepiš, 44:13. Vondrka

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Nosek (A), Freibergs, Ferenc, M. Novotný, Řezníček, Zbořil, Valenta – Dufek, Fořt (A), Kubiš (C) – Šlahař, Honejsek, Herman – L. Krejčík, P. Sedláček, Okál – Š. Kratochvil, Popelka, E. Kulda.

Hosté: J. Růžička (Krošelj) – Bernad, Pláněk, Němeček, Kurka, Kotvan, Kovačevič, Dlapa – Skalický, Klepiš (A), Vondrka (C) – Pabiška, Žejdl, Šťastný – R. Zohorna, P. Musil, Látal – Flynn, Najman, P. Kousal.

Rozhodčí

Vladimír Pešina, Alexander Pavlovič – Milan Jindra, Michal Zíka

Stadion

ZS Luďka Čajky

Návštěva

4 312 diváků

Klíčové momenty utkání:

Zlín - Mladá Boleslav: Vondrka prostřelil Kašíka a vrátil hostům vedení, 1:2
Video se připravuje ...

Zlín - Mladá Boleslav: Kubiš našel před brankou Fořta, který se nemýlil, 1:1
Video se připravuje ...

Zlín - Mladá Boleslav: Klepiš zametl puk do odkryté brány, 0:1
Video se připravuje ...

Zlín - Mladá Boleslav: Kubiš v obrovské šanci! Během chvíle třikrát nastřelil tyč
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud