Michal Koštuřík
30. září 2008 • 19:35

Budějovice rozhodly ve Zlíně v prodloužení

TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě několik minut před koncem zápasu měli zlínští v kapse tři body, ale budějovičtí se nevzdali. Nejprve vyrovnali, aby v následném prodloužení strhli vítězství na svou stranu.



Až do 56. minuty Zlínští vedli. Těsný náskok zařídil v přesilovce usměrněním Galvasovy přihrávky kanonýr Balaštík, který zahodil další dvě skvělé šance.

Souhrn 10. kola najdete zde>>>

„Ale vyhrát jsme si nezasloužili,“ přiznal sportovně brankář Igor Murín. V závěru základní hrací doby Kůrka po Dudově parádní nabídce vyrovnal a na začátku nastaveného času ukončil drama skoro ze stejného místa Poživil. „Rozdělení bodů je asi spravedlivé,“ uznal i Zdeněk Venera.

Hlasy trenérů
Zdeněk Venera (Zlín):
"Budějovice odehrály výborný zápas. Jedná se o kvalitní mužstvo, které loni vyhrálo základní část. Od poloviny zápasu byli hosté aktivnější a dostali nás pod tlak. K výhře nám chybělo více štěstí v koncovce, měli jsme dva samostatné úniky nebo dlouhou přesilovku pět na tři. Budějovice dokázaly, že mají sílu a zaslouženě vyhrály. Jeden bod pro nás a dva pro hosty je spravedlivým obrazem dnešního zápasu."

Ernest Bokroš (České Budějovice):
"Vezeme dva body ze Zlína a můžeme být spokojeni. Radost však nemám z výkonu v první třetině, kdy jsme hráli velmi pasivně. Od druhé třetiny se náš výkon zvedl, i když jsme nemohli dát branku. Zlín vstřelil vedoucí gól, což bylo pro nás velmi nepříjemné. Skvěle zachytali oba brankáři, kteří mají velkou zásluhu na tom, že padlo tak málo branek. V závěru jsme byli šťastnějším týmem, neboť se nám podařilo vyrovnat. A prodloužení je vždy loterie."

Jihočeši prokázali, že jdou strmě nahoru. V poslední třetině byli jasně lepší. Dlouho však naráželi na Murína. „Oba gólmani zachytali skvěle,“ podotkl kouč vítězů Ernest Bokroš.

Ano, vydařený zápas absolvoval také Turek, který přitom do Zlína nejezdí rád. Dlouhodobě se mu tu nedaří. „Vím o tom. Když jsem stál na druhé střídačce, vždy chytal za Budějovice Chábera,“ přikývnul Bokroš.

Přesto neuvažoval o tom, že postaví dvojku Kováře. Turkovi věřil. „Před utkáním jsem mu nic nepřipomínal. Chtěl jsem, aby tu smůlu prolomil. A byl to on, kdo nám zabezpečil body. Vždyť domácí jeli po našich triviálních individuálních chybách snad čtyřikrát sami na bránu,“ připomněl slovenský trenér, který porazil svého kamaráda a bývalého spolupracovníka Veneru.

Před zápasem se ale prý vyhlášení stratégové nehecovali. „Jen jsme probírali, jak se Zdeněk stal dědečkem,“ usmál se Bokroš. Venera měl o chlup horší náladu. Proč jeho tým doma poprvé padl? Jedno vysvětlení měl hned po ruce.

„Veliký rozdíl byl v úspěšnosti vhazování. Takový Vak neprohrál snad ani jedno buly. V tomto směru nás hosté jednoznačně předčili,“ všiml si Venera. „Zlín nehrál nic moc. Mohli jsme získat i tři body,“ mínil budějovický útočník Jiří Šimánek.

Že to Jihočechům nevyšlo, za to může hlavně brankář Murín. A rovněž smůla. Právě Šimánek trefil v 58. minutě z nájezdu horní tyčku. „Buďme rádi za jeden bod. Beru to tak, že jsme neprohráli. Po šedesáti minutách byla remíza. Budějovice jsou velmi dobré. A my teď máme období, kdy nedáváme moc gólů. Jen škoda, že jsme dostali gól hned v úvodu prodloužení,“ posteskl si Murín.

RI Okna Zlín - Mountfield České Budějovice 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 28. Balaštík (Galvas, Hamrlík) - 56. Kůrka (Huml, Duda), 61. Poživil (Toman).
Rozhodčí: Minář - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:7, navíc Veselý (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 1:1.
Diváci: 3608.

Sestavy:
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný, Bořuta, Linhart - Balaštík, Leška, Köhler - Andrašovský, Kollár, Rachůnek - Kubiš, F. Čech, Záhorovský - M. Pšurný, Rom. Vlach, Mokrejš. Trenéři: Venera a Rost. Vlach.

České Budějovice:
Turek - Poživil, Gřegořek, Sičák, Toman, Frolo, Vydarený, Mucha - M. Hudec, Vak, Veselý - Duda, Huml, Kůrka - Kotrla, Šimánek, Sailer - Gulaš, L. Květoň, Hřebejk, od 41. navíc Mertl. Trenéři: Bokroš a Tlačil.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud