28. března 2011 • 20:45

Třinec žije! Růžička čtyřmi góly odstřelil Slavii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejistí Třince odvrátili první mečbol slávistů v semifinále extraligy. Martin Růžička nasázel partě jeho jmenovce Vladimíra čtyři góly a Oceláři slavili jasné vítězství 6:1. Stav série je 2:3, Slavia může o postupu do finále rozhodnout ve středu na svém ledě.



Třinec rozházel sestavu, do čtvrté formace k veteránu Peterkovi povolal královéhradeckého hosta Koudelku a od prvního buly oddaloval hrozbu vyřazení. Nezměnila se jen sestava, domácí šli soupeři po celém hřišti nekompromisně do těla. Důraz se jim vyplatil už po šesti minutách. Odražený puk si v přesilové hře našel kanonýra Růžičku, který z mezikruží zavěsil do odkryté poloviny branky.

Hlavní třinecký nápor tím však vyšuměl a hosté dali znát, že je rychle obdržený gól nesrazí. Takřka z protiútoku kontroval záludnou střelou Jelínek, ale Hamerlík byl pozorný a zaskočit se nedal ani v 11. minutě, kdy při čtyřminutové přesilovce Slavie na něj nebezpečný projektil vypustil Roth.

Zlom nastal ve druhé třetině. Slavia byla nejdříve blízko vyrovnání: Pospíšil však spálil sólo na Hamerlíka a pak hosté promarnili i 77 sekund přesilovky pět na tři, při níž jim dokonce unikl Adamský, leč Kopřivu neprostřelil.

Když šancí na vyrovnání pohrdla Slavia, dal jí drtivou lekci z efektivity soupeř: za osm minut nasázel v přesilovkách čtyři góly. Byl to další střelecký koncert nejlepšího kanonýra play off Růžičky. Nejprve u pravé tyčky dorazil Hrabalovu ránu a po osmi sekundách využil dvojnásobnou přesilu, která dále pokračovala, a Růžička v ní po závaru před brankou završil hattrick.

Miroslav Kopřiva zasahuje před třineckým Radkem Bonkem
Miroslav Kopřiva zasahuje před třineckým Radkem Bonkem

Pražané šli s důrazem často za hranici faulu. Ve druhé části měli sedm vyloučených a šňůru oslabení těžko mohli přežít. Růžičkovu kanonádu přerušil pohotovou střelou zápěstím Květoň, pak už znovu pálil hlavní třinecký snajpr a pátým gólem vyhnal Kopřivu na střídačku. V play off docílil už svého třináctého zásahu v jedenáctém utkání.

Za rozhodnutého stavu se závěr dohrál bez větších emocí. Výhru domácích zpečetil šestým gólem Koudelka. Smolný závěr Slavie navíc v závěru dovršila zranění beků Špeldy a Vašíčka, který po nešťastné teči od vlastní hole utrpěl krvavý úraz v obličeji. Tři minuty před koncem porážku alespoň zkorigoval v přesilovce Endál.

HC Oceláři Třinec - HC Slavia Praha 6:1 (1:0, 4:0, 1:1)
Branky a nahrávky:
6. M. Růžička (Varaďa, Bonk), 26. M. Růžička (Hrabal, Zíb), 28. M. Růžička (D. Květoň), 31. D. Květoň (Lojek, Kohn), 33. M. Růžička (D. Květoň, Varaďa), 44. Koudelka (Peterek) - 57. Endál (Poletín, Kadlec). Rozhodčí: Baluška, Ország (oba SR) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 11:11. Využití: 5:1. Diváci: 5028. Stav série: 2:3.
Třinec:
Hamerlík - Hrabal, Zíb, Lojek, Krajíček, Richter, Seman, Hudec - Varaďa, Bonk, M. Růžička - D. Květoň, Kohn, Orsava - Polák (41. McGregor), Polanský, Adamský - Hrňa, Peterek, Koudelka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Slavia:
M. Kopřiva (33. Furch) - Kadlec, Žižka, Kolařík, Vašíček, Roth, Krejčík, od 31. min. navíc Špelda - Micka, P. Jelínek, J. Doležal - Pospíšil, Endál, Vondrka - Krenželok, T. Svoboda, Tomica - Jaškin, Sklenář, Poletín - od 35. navíc Třetina. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud