Jaroslav Kalina
17. dubna 2024 • 21:00

Kladno - Vsetín 4:1. Klidná výhra Rytířů. Blýskli se Brízgala a Jarůšek

Vstoupit do diskuse
33
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moc dobře si uvědomovali, že 45 dní táhnoucí se čekání by mohlo nadělat neplechu. Kladenští hokejisté se v prvním zápase baráže o extraligu proti Vsetínu skutečně nějaký čas na ledě hledali. Naštěstí pro Rytíře však zvykání si po dlouhé pauze trvalo jen 28 minut. Parádně se probudili ve druhé třetině, ve které i díky tříbodovému Richardu Jarůškovi (2+1) rozhodli o vítězství 4:1. Blýskl se brankář Adam Brízgala chytající po bezmála čtyřech měsících.



I díky výsledku by se zdálo, že Rytíři vstoupili do boje o setrvání mezi elitou s klidem. Odpočatí a připravení co nejrychleji zachránit extraligu. Kladenský výkon ke pohodové výhře na úvod stačil, ale až od druhé třetiny. V první dvacetiminutovce bylo znát, že Rytíři měsíc a půl jen trénovali a hráli interní zápasy mezi sebou. Vsetín, který si baráž vybojoval v play off Chance ligy, mohl s větším štěstím proměnit nabídnuté šance, v jedné obzvláště velké se objevil střelec Luboš Rob.

„Osmadvacet minut jsme hráli hokej, který jsme chtěli. Měli jsme slušný pohyb, vypracovali jsme si střelecké příležitosti. Z našeho herního pohledu bylo nezbytné dát gól, což se nám bohužel nepodařilo. Do dalšího průběhu se to ukázalo jako velmi důležit,“ Měl jasno vsetínský kouč Jiří Weintritt.

Anketa

Jak dopadne baráž o extraligu?

Kladno se udrží
Vsetín postoupí

Vlažného startu Rytířů hosté z Valašska nevyužili hlavně kvůli Brízgalovi. Kladenský gólman nastoupil poprvé od 30. prosince, kdy si poranil koleno. Téměř čtyřměsíční pauza pětadvacetiletému rodákovi z Prahy stačila k doléčení a přípravě. O tom, že začne jako kladenská jednička, se sice dozvěděl až těsně před startem baráže, stopy dlouhé absence byste na něm jen těžko hledali.

Trenérům se za vloženou důvěru odměnil parádními zákroky. Ze 44 vsetínských střel pustil za záda pouze jeden. Solidní nástup do akce! „Doufal jsem, že střel bude méně,“ přiznal Brízgala s úsměvem. „Ale dostane mě to do varu, abych se rozchytal. Po první třetině už jsem se cítil výborně.“

Brízgala dal Rytířům dost času na probuzení, které nastalo ve 29. minutě. Tým bosse Jaromíra Jágra, který sledoval zápas zatím jen v civilu ze střídačky, nastartovala nádherně sehraná akce prvního útoku se zakončením od Matyáše Filipa. Centr, který kvůli vleklému zranění chyběl takřka celou sezonu, si sedl s Richardem Jarůškem a Martinem Procházkou.

Především Jarůšek v baráži náramně pookřál, když k asistenci na první gól přidal ještě dvě trefy. Čemu může vděčit za skvělý nástup do souboje se Vsetínem? Dost možná i novým hokejkám. Jeho staré hole si během sezony půjčoval Jágr, po nových zatím nesáhl. „Říkal jsem si, že když ty moje má on, musím to změnit. S mými prvními je spokojený, ty druhé zatím nechce,“ smál se Jarůšek, jenž byl zvolen hráčem utkání.

Souboj o extraligu pokračuje druhým zápasem již dnes od 18 hodin.  

Trenérům se Brízgala za vloženou důvěru odměnil parádními zákroky. Ze 44 vsetínských střel pochytal rovnou 43 pokusů. Solidní nástup do akce! „Doufal jsem, že jich bude méně,“ přiznával Brízgala s úsměvem. „Ale dostane mě to do varu a do hry, abych se rozchytal a cítil se dobře. Po první třetině už jsem se cítil výborně.“

Brízgala dal Rytířům dost času na probuzení, které nastalo ve 29. minutě. Tým bosse Jaromíra Jágra, který sledoval zápas zatím jen v civilu ze střídačky, nastartovala nádherně sehraná akce prvního útoku se zakončením od Matyáše Filipa. Centr, který kvůli vleklému zranění chyběl takřka celou sezonu, si náramně sedl s Richardem Jarůškem a Martinem Procházkou.

Především Jarůšek v baráži náramně pookřál, když k asistenci na první gól přidal ještě dvě trefy. Čemu může vděčit za skvělý nástup do souboje se Vsetínem? Dost možná i novým hokejkám, Jeho staré hokejky si během sezony půjčoval Jágr, po nových zatím nesáhl. „Říkal jsem si, že když ty moje má on, musím to změnit. S mými prvními je spokojený, ty druhé zatím nechce,“ smál se Jarůšek, jenž byl zvolen hráčem utkání.

Souboj o extraligu pokračuje druhým zápasem již ve čtvrtek od 18.00.   

Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 28:16. Filip, 31:00. Jarůšek, 37:13. Jarůšek, 50:56. Tralmaks

Hosté: 57:28. Matějček

Sestavy

Domácí: Brízgala (Mitens) – Hejda, Ticháček, Slováček, Babka, Veber, Martenet, Dotchin (A) – Jarůšek, Filip, M. Procházka – Smoleňák (C), Klepiš, Tralmaks – Sideroff, Pytlík, Kusý – Strnad (A), Melka, Frolík.

Hosté: Romančík (Pavlíček) – Smetana (A), Jenáček, Staněk, Teper, Ondračka, Larsen, Kojo – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Hořanský, Kratochvil, Hrňa (C) – Holec, Matějček, Š. Bláha – Machala, Bērziņš, Zabusovs.

Rozhodčí

Kika, Pilný – Lhotský, Thuma

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

5200 diváků

Rytíři Kladno Vše o klubu ZDE

VHK Vsetín Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
33
 
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud