9. března 2020 • 19:30

SESTŘIH: Olomouc - Zlín 5:1. Hanáci berou v předkole play off první výhru

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Olomouce porazili v úvodním utkání předkola play off extraligy Zlín 5:1. Hanákům se povedl vstup do zápasu, když v čase 8:19 vedli už 2:0. Berani sice záhy odpověděli, ale to bylo z jejich strany všechno. Vítězný gól dal Rostislav Olesz. Druhé utkání série se hraje v úterý opět v Olomouci.



V úvodních sekundách musel hostující gólman Kašík vyrážet dobrou střelu Škůrka od modré čáry. Na druhé straně se do úniku dostal Honejsek, který pálil vedle. Škůrek pak sice nemířil přesně při dalším pokusu od modré čáry, k puku se ale dostal Kolouch, nadvakrát ho prostrčil před branku Skladanému a ten uklidil puk za Kašíkova záda.

V deváté minutě přidali Olomoučtí další zásah: Ostřížek nahrál do útoku Knotkovi, který kotouč podržel, přihrál před brankoviště Oleszovi, jenž objel Kašíka a zakončil do odkryté branky. Bleskově na tento gól odpověděl Žižka. K tomu jen o 34 sekund později propadl puk v domácím obranném pásmu a jeho rána, při níž Konrádovi clonil Honejsek, znamenala snížení.

Po Káňově chybě za brankou mohl srovnat skóre Kubiš, Konrád byl ale proti. Jako první si v početní výhodě zahrál Zlín. Během ní domácí gólman natřikrát zasahoval, ale úspěšně vyrazil střely Dufka i Honejska. Škůrkovu ránu pak na druhé straně tečoval Nahodil jen vedle tyče.

Freibergs při přesilovce ve druhé třetině nastřelil tyč domácí branky. Po tlaku Zlína se v útočném pásmu usadili domácí a Kašík musel několikrát zasahovat. Nápor Hanáků vyústil v přesilovku, kterou nevyužili. Ve 35. minutě dostal Musil od Nahodila puk do útočného pásma, jel za branku, Kašík mu skočil do směru jízdy, ale Musil zvládl puk nahrát před branku přímo Burianovi, který neměl problém ho poslat do prázdné branky.

Ve třetí části předložil Nahodil puk Klimkovi, který však trefil pouze hostujícího brankáře. Freibergsovu střelu pokryl Konrád. Pak v ponechané výhodě tvrdě pálil Švrček, ale trefil Kašíka do ramena, navíc hosté faulovali znovu a musela tak na dvě minuty pouze do tří. Hanáci touto nabídkou nepohrdli a už po 23 sekundách skóroval Knotek. Skóre pak uzavřel v polovině 58. minuty Nahodil.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): "Nám se podařil vstup do utkání, vedli jsme 2:0. Trošku nás rozhodil gól Zlína. Důležité pro nás bylo, že jsme dali branku na 3:1 a ubránili hostující přesilovky. Je důležité, že máme první bod. Je fajn, že jsme vstřelili pět branek, ale máme zatím jen jeden bod. Nehráli jsme špatně, ale do zítřejšího zápasu se musíme znovu - a ještě možná o něco lépe - připravit."

Robert Svoboda (Zlín): "Výsledek vypovídá jednoznačně, ale myslím si, že to tak úplně nebylo. Nás v utkání nic nepřekvapilo, Olomouc hrála to, co jsme předpokládali. Pro nás jediný úkol do zítřejšího zápasu je, jak překonat olomouckého brankáře, který chytá velmi dobře. Přesilovky se nám docela dařily, ale chyběl tomu ten konec. Je to o gólech a zítra je další zápas. Věříme, že to bude vypadat jinak. Skončili jsme na hrubých individuálních chybách. Máme představu, jak chceme hrát, v kádru není prostor na nějaké změny, ale nevidím to úplně černě. Olomouc nás musí ještě dvakrát porazit, jestli chce jít dál."

SESTŘIH: Olomouc - Zlín 5:1. Hanáci vstoupili do předkola přejetím Beranů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 03:10. Skladaný, 08:21. Olesz, 34:36. Burian, 54:58. J. Knotek, 57:34. Nahodil

Hosté: 08:53. Žižka

Sestavy

Domácí: Konrád (Lukáš) – Škůrek, Dujsík, Jaroměřský, Ondrušek (A), Vyrůbalík (C), Švrček, Valenta – J. Káňa, J. Knotek (A), V. Tomeček – Nahodil, Skladaný, Burian – Irgl, Ostřížek, Olesz – Klimek, Kolouch, P. Musil.

Hosté: Kašík (Huf) – Žižka (C), Nosek (A), Řezníček, Buchta, Freibergs, Gazda, Ferenc – Köhler, Fořt, J. Ondráček – Popelka, Kubiš (A), Honejsek – Claireaux, Dufek, Šlahař – P. Sedláček, Herman, Okál.

Rozhodčí

Vladimír Pešina, Petr Lacina – Jakub Frodl, Ladislav Lučan

Stadion

Zimní stadion Olomouc

HC Olomouc Vše o klubu ZDE

PSG Berani Zlín Vše o klubu ZDE

VIDEOGRAFIKA: Vyhrané zápasy v historii hokejového play off
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud