19. dubna 2021 • 12:14

Druhé finále bez Adama Musila. Za faul na Marcinka dostal trest na jeden zápas

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Adam Musil z Liberce dostal od disciplinární komise extraligy jednozápasový trest za faul na Tomáše Marcinka z Třince v nedělním prvním finálovém utkání play off. Čtyřiadvacetiletý hráč tak vynechá dnešní druhý duel série, který se hraje opět na ledě Ocelářů. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.



Musil fauloval slovenského útočníka ve 48. minutě, kdy jej nejprve krosčekoval a poté udeřil pěstí i ve chvíli, kdy Marcinko ležel na ledě. Od rozhodčích Robina Šíra a Petra Laciny dostal menší dvouminutový trest plus trest na pět minut a do konce utkání. Jeho zákrokem se tak automaticky zabýval i předseda disciplinární komise Viktor Ujčík, jenž mu zastavil činnost.

„Hráč reagoval na předchozí souboj tím, že protihráče udeřil pravou rukou do oblasti hlavy a ve svém jednání neustal ani poté, co protihráč upadl na ledovou plochu. Ležícího protihráče v naprostém rozporu s nepsanými zákonitostmi hry poté znovu udeřil pravou rukavicí,“ uvedl Ujčík. Musilovi udělil také pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu.

Třinec, obhajující mistrovský titul, vyhrál první finále jednoznačně 6:2. Série se hraje na čtyři výhry.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
4


Články odjinud