12. dubna 2022 • 12:41

Těžká ztráta pro Spartu! Tomášek si v šarvátce zranil kotník a má po finále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty dokázali v pondělí postoupit po šesti letech do finále extraligy, v boji o titul proti Třinci však budou postrádat jednoho ze svých klíčových útočníků Davida Tomáška. Nejproduktivnější hráč vyřazovacích bojů odstoupil z pátého semifinále proti Českým Budějovicím po první třetině a podle Sparty má poraněný kotník.



Šestadvacetiletý Tomášek se zranil v závěru první třetiny při šarvátce s útočníkem Motoru Jiřím Novotným. Ještě před tím stihl svým šestým gólem v play off posunout Spartu do vedení, od druhé dvacetiminutovky už v sestavě Pražanů chyběl.

Tomášek dosud v deseti zápasech play off nasbíral 13 bodů za šest branek a sedm asistencí a výrazně se tak podepsal pod postup Sparty do finále.

Pondělní utkání nedohrál ani obránce Adam Polášek, který by ale ve finále neměl chybět. Boj o titul začne v pondělí na ledě Třince.

Tomáškovo zranění je nepříjemná zpráva i pro reprezentačního trenéra Kariho Jalonena, odchovanec Sparty totiž patřil mezi adepty na start na květnovém mistrovství světa ve Finsku.

SESTŘIH: Sparta Praha - České Budějovice 3:2. Domácí jsou po šesti letech ve finále, v závěru rozhodl Horák
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud