Jaroslav Kalina
21. března 2023 • 11:22

Neuvěřitelný třinecký zámek. 145 sekund při 5 na 5, sparťané se motali

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ukončit dominanci úřadujícího mistra v bojích o Masarykův pohár bude i pro našlapané mužstvo z Prahy pořádná dřina. S postupující sérií hokejisté Sparty čím dál víc poznávají mocnou sílu Třince. V parádní druhé bitvě čtvrtfinále Generali Česká play off, kterou Oceláři vyhráli 3:2 v prodloužení, měli Pražané místy namále, aby zápas neskončil ve prospěch soupeře dřív. Jak suverénně dokážou Slezané válet na ledě, ukázali uprostřed třetí třetiny, kdy se při hře pět na pět zamkli v útočném pásmu a přes dvě minuty bezmilostně motali sparťany. Podívejte se ve videu.



Třinecké drcení Sparty se rozběhlo chvíli poté, co útočník Libor Hudáček svým druhým gólem v utkání podruhé sebral soupeři vedení a vrátil Oceláře do hry. Vlastně je do zbytku duelu ještě více nakopl. V 51. minutě po vyhraném vhazování ve vlastním pásmu se rozjeli vpřed Martin Růžička s Markem Daněm, kteří kotouč zavezli do sparťanské třetiny, kde také zůstal v moci hráčů v červených dresech 145 sekund!

„Měli jsme šance a šli si za tím. Jsem rád za celé mužstvo, že jsme ukázali, že umíme vyhrát i na Spartě,“ řekl po zápase dvougólový střelec Hudáček.

V časovém rozmezí 50:26 až 52:51 se Ocelářům bravurně dařilo obírat Pražany o puk a vytvářet si nebezpečné šance, které neproměnili hlavně kvůli skvěle chytajícímu Jakubu Kovářovi . Nejprve z pravého kruhu vypálil Daňo, který za okamžik zabránil Michalu Moravčíkovi , aby vyvezl puk a znovu dostal do šance Růžičku. Nahrávka třineckého kanonýra jen těsně minula hokejku Daniela Voženílka čekajícího u branky.

Zatímco sparťané už pomalu začali plést nohama, výběru kouče Zdeňka Motáka se dařilo postupně střídat a přivádět na led čerstvou sílu. A když už se zdálo, že znovu Moravčík dokáže dostat kotouč z obraného pásma, letící puk sklepl před sebe Andrej Nestrašil a rozjel motání Sparty. Nikým nehlídaný Hudáček byl u pravé tyčky blízko ke zkompletování hattricku, když však minul, hned se slovenský střelec chytal za hlavu.

SESTŘIH: Sparta Praha - Třinec 2:3p. Oceláři srovnali sérii. Rozhodlo až prodloužení
Video se připravuje ...

Konec třineckého zámku a utrpení unavených Pražanů zařídil až Miroslav Forman, který puk poslal na zakázané uvolnění. Domácí hráči, kteří se snažili vystřídat, jen marně protestovali. Museli zpátky na hřiště a znovu ke Kovářově brance.

„Hodně to začíná z našich občas zbytečných chyb. Každopádně Třinec má kvalitní útok a kvalitní mužstvo. Nemůžeme čekat, že je budeme válcovat šedesát minut. Občas ty situace nastanou, zavřeli nás tam, ale to střídání se ubránilo. Člověku to samozřejmě nepřidá, když se na to dívá, ale tak to v hokeji někdy je," vracel se sparťan Roman Horák k náročnému střídání mezi 51. a 53. minutou.

Vrátit Třinci podobný úder se ale Spartě ve zbytku utkání nepodařilo. Bitva před zaplněnou O2 arenou se přesunula do prodloužení, ve kterém Pražané znovu nahráli Ocelářům nedisciplinovaností. Nabídli hostům tři přesilové hry. Dvě oslabení sice parta kolem kapitána Michala Řepíka ubránila, třetí příležitostí už ale Třinečtí nepohrdli a po vítězném gólu Voženílka, který puk dostal do branky po odrazu od sparťana Moravčíka, úřadující šampioni odvezli domů výhru a vyrovnání série na 1:1.

Góly

Domácí: 13:14. Kaše, 33:20. Sobotka

Hosté: 18:59. Hudáček, 48:12. Hudáček, 67:34. Voženílek

Sestavy

Domácí: J. Kovář (Kořenář) – Kempný, Mikliš, Němeček, Jandus, Moravčík, Polášek (A), Krejčík – Řepík (C), Sobotka (A), M. Forman – Tomášek, Horák, Kaše – P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele – Vauhkonen, G. Thorell, Safin.

Hosté: Kacetl (Mazanec) – Smith, Marinčin, J. Jeřábek, Kaňák, Doudera, Mar. Adámek, Čukste – Daňo, Voženílek, M. Růžička (A) – Nestrašil, Hudáček, Hrňa – Chmielewski, Vrána (C), Dravecký (A) – Buček, M. Roman, Kurovský.

Rozhodčí

Sýkora, Kika – Rampír, Synek

Stadion

O2 arena, Praha

Návštěva

12 312 diváků

HC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
2


Články odjinud