Pavel Ryšavý
29. dubna 2023 • 04:50

Martinec a vypnout? Vždyť běží NHL! Prohrát finále je velkou motivací

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne, vážně nemělo moc smysl mluvit o nejlepší sezoně Hradce v historii. Mountfield finále prohrál. Kouč Tomáš Martinec udělal kus práce, jako tvrdohlavý mezek si stál za aktivním hokejem. Klub došel daleko, jenže s pohárem se celou noc mazlil Třinec. „Šílené, hrozné, co na to říct,“ řekl trenér. „Jsme hrozně zklamaní a smutní. Věřili jsme, že sérii ještě vrátíme do Hradce,“ hodnotil šesté a poslední finále, kde jeho tým padl 1:4.



Před rokem Mountfield vyhrál základní část. Od té doby udělal další krok, nebo spíš dva. Jaro 2022: konec ve čtvrtfinále. Jaro 2023: bitva o zlato. Hradec dokázal, že už umí vyhrát sérii play off. Ve výsledku asi bude finále pro klub i cennější než první místo za dlouhodobý ročník. „Teď je pro nás stříbrná medaile hořká,“ broukl Martinec. „Ale na tým jsem pyšný, na všechny hráče. Celou sezonu výborně pracovali, měli odhodlání bojovat. Nabrali jsme spoustu zkušeností a stříbrná medaile musí být motivace do další práce, abychom v příští sezoně byli o kousek lepší,“ spustil kouč.

Takže teď další fáze: jak vycvičit šampiony. Hodně zblízka si Mountfield prohlédl, jak hrají mistři. Poznal, co musíte udělat, abyste rozkopli ještě jedny dveře, za kterými se nachází vysněná meta. „Samozřejmě, pro nás musí být tato sezona velkou motivace do další,“ souhlasil Martinec.

Trenér poražených Martinec: Bylo to o detailech, jsem rád za odchovance
Video se připravuje ...

Z klíčových borců končí v týmu Jakub Lev a Lukáš Cingel. Jinak pořád v Mountfieldu najdete hodně hráčů, kteří se mohou zlepšovat. Hlavně vepředu. „V týmu je spousta mladších kluků, kteří ještě mohou růst. Když to vezmou za správný konec, můžou být ještě lepší. Někteří kluci končí, bude důležité je dobře nahradit a tým doplnit. Určitě máme potenciál,“ vyhlásil.

Nemůžete čekat, že by najednou v Hradci nakopli zlatou žílu a pustili se do soutěže s obry. Kdo sežene větší hvězdy? Kdo nabídne vyšší smlouvu? Tady Mountfield nečekejte. „Teď se nám povedlo dostat se mezi nejlepší týmy, poměřit se s nejlepšími hráči. Musíme pracovat, abychom se mezi elitou udrželi a mohli jsme konkurovat týmům, jako jsou Třinec, Sparta, Pardubice a další,“ hned jako kdyby Martinec začal přemýšlet, koho má klub za soupeře v 1. kole.

Kouč tedy rozhodně nemá v plánu vypnout: „Sezonu si zanalyzujeme. Osobně se těším na play off NHL, na zápasy nejlepší soutěže světa, kde budeme čerpat další inspiraci.“ Dobrý studijní materiál, co říkáte?

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 13:56. Marinčin, 56:43. Hudáček, 58:12. Nestrašil, 58:48. Daňo

Hosté: 46:08. Rosandić

Sestavy

Domácí: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Čukste, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera – M. Růžička (A), Marcinko, Daňo – Hudáček, Voženílek, Nestrašil – Kurovský, M. Roman, Dravecký (A) – Hrňa, Vrána (C), Chmielewski – Svačina.

Hosté: Machovský (Kiviaho) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A) – R. Pavlík, Miškář, Werek – Perret, Lalancette, Jergl – Zachar, Kev. Klíma, Okuliar – Eberle, Lev (A), Pilař – Smoleňák (C).

Rozhodčí

Hribik, Šír – Jiří Ondráček, D. Hynek

Stadion

Werk arena, Třinec

Návštěva

5 400 (vyprodáno) diváků

Smoleňák: Lidi nám nevěřili, snad finále zopakujeme za rok
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud