28. dubna 2023 • 19:30

Třinec slaví ČTVRTÝ titul v řadě! Dračí dynastie, pohár vystřelil Hudáček

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oceláři to dokázali! Třinec slaví čtvrtý titul v řadě, v pátečním šestém utkání finále Generali Česká play off vyhrál na domácím ledě 4:1 a sérii ovládl 4:2 na zápasy. Mistrovské oslavy vystřelil v 57. minutě Libor Hudáček, po němž ještě stvrdili výhru trefami do prázdné branky Andrej Nestrašil a Marko Daňo. Třinec vyhrál titul jako první tým, který musel začínat v play off už v předkole.



Úvodní gól vstřelil ve 14. minutě třinecký obránce Martin Marinčin. Hosté vyrovnali ve třetí třetině zásluhou beka Mislava Rosandiče. Vítěznou branku dal v čase 56:43 útočník Libor Hudáček. Při power play Východočechů navýšili ještě rozdíl ve skóre útočníci Andrej Nestrašil a Marko Daňo.

Oceláři získali celkově páté zlato. Při současném vítězném tažení nepustili nikoho na trůn už od roku 2019. Sezonu předtím končili jako poražení finalisté. Od té doby vyhráli 13 sérií po sobě. V roce 2020 se extraliga nedohrála kvůli pandemii koronaviru.

Zatímco při třech předchozích triumfech koučoval mužstvo Václav Varaďa, tentokrát vedl tým ze střídačky Zdeněk Moták.

Moták: Dřina jak sviňa! Děkuju divákům, kteří po mně řvali
Video se připravuje ...

Třinečtí začali náporem a gólmana Machovského prověřili hned zkraje Adámek, Roman a Doudera. V šesté minutě šly oba týmy do čtyř a po Jerglově nahrávce měl obrovskou šanci Perret, jenže zblízka minul.

Skóre otevřel z pozice mezi kruhy zapomenutý Marinčin, jemuž nabil Voženílek. Domácí obránce překonal Machovského přesnou ranou s pomocí tyčky a rozjásal vyprodané hlediště. Tým Mountfieldu mohl kontrovat v 19. minutě, kdy se do sóla proti Kacetlovi dostal Radovan Pavlík, oporu Slezanů však nepřekonal.

První vážnější šanci ve druhé části měl ve 24. minutě Hrňa, když se k němu odrazil puk poté, co se snažil najít před brankovištěm číhajícího Vránu. S jeho zakončením si však Machovský poradil. O chvilku později pálil nebezpečně Nestrašil, Machovský kotouč vyrazil betonem.

Na druhé straně zkusil štěstí od modré čáry Kalina a Kacetla zachránila levá tyčka. Za domácí kontroval Marinčin nebezpečným bekhendovým pokusem, Machovský zasáhl ramenem. Ve 36. minutě si Třinečtí zahráli po Werekově zákroku první - a nakonec i jedinou - přesilovku zápasu, ale bez úspěchu, přestože si připravili pár slibných pozic k zakončení.

Smoleňák: Lidi nám nevěřili, snad finále zopakujeme za rok
Video se připravuje ...

Ve 47. minutě se naopak prosadili Východočeši. Zatímco Filip Pavlík manévroval v útočném pásmu, vytvořili před Kacetlem takřka neprodyšnou clonu, hostující bek připravil puk pro svého parťáka z obranné dvojice Rosandiče a ten trefil přesně - 1:1.

Právě Filip Pavlík se mohl o minutu později sám zapsat mezi střelce a dokonat obrat, jeho zakončení na konci pěkné individuální akce však za Kacetlova záda neprošlo. Vrátit domácím vedení měl možnost Hrňa, jenž zakončil přečíslení dvou na jednoho, Machovského ale nepřekonal.

Na opačné straně kluziště pak zahrozil Eberle, Kacetl však udržel vyrovnané skóre. Tím pohnul až v 57. minutě Hudáček, jenž zůstal na chvilku nepokrytý poblíž branky, po Voženílkově přihrávce zakončil z úhlu bez přípravy a o Machovského dostal puk do branky.

Hosté ještě v závěru zkusili dlouhou hru bez gólmana. Poslední naděje na zvrat finále jim sebral zakončením do prázdné branky Nestrašil a odstartoval další třinecké oslavy. Rozdíl ve skóre pak navýšil dalším zásahem do opuštěné branky ještě Daňo.

SESTŘIH: Třinec - Mountfield HK 4:1. Oceláři získali čtvrtý titul v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 13:56. Marinčin, 56:43. Hudáček, 58:12. Nestrašil, 58:48. Daňo

Hosté: 46:08. Rosandić

Sestavy

Domácí: Kacetl (Mazanec) – Marinčin, Smith, Čukste, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera – M. Růžička (A), Marcinko, Daňo – Hudáček, Voženílek, Nestrašil – Kurovský, M. Roman, Dravecký (A) – Hrňa, Vrána (C), Chmielewski – Svačina.

Hosté: Machovský (Kiviaho) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A) – R. Pavlík, Miškář, Werek – Perret, Lalancette, Jergl – Zachar, Kev. Klíma, Okuliar – Eberle, Lev (A), Pilař – Smoleňák (C).

Rozhodčí

Hribik, Šír – Jiří Ondráček, D. Hynek

Stadion

Werk arena, Třinec

Návštěva

5 400 (vyprodáno) diváků

Klíčové momenty utkání:

Šampioni slaví! Kapitán Vrána zvedl pohár nad hlavu
Video se připravuje ...

Trenér poražených Martinec: Bylo to o detailech, jsem rád za odchovance
Video se připravuje ...

Třinec - Mountfield HK: Dračí DYNASTIE! Oslavy čtvrtého titulu a hradecké slzy
Video se připravuje ...

Třinec - Mountfield HK: Daňo do prázdné branky pečetí výhru Ocelářů, 4:1
Video se připravuje ...

Třinec - Mountfield HK: Nestrašil pečetil při power-play titul! 3:1
Video se připravuje ...

Třinec - Mountfield HK: Hudáček propasíroval puk za Machovského, 2:1
Video se připravuje ...

Třinec - Mountfield HK: Pasivitu Ocelářů potrestal Rosandič, 1:1
Video se připravuje ...

Radegast HITparáda: Čukste narazil do stromu... Tedy do Janka
Video se připravuje ...

Třinec - Mountfield HK: Voženílek vybojoval puk a našel Marinčina, ten zavěsil na 1:0
Video se připravuje ...

Radegast HITparáda: Voženílek zrentgenoval Okuliara, pak došlo málem k bitce
Video se připravuje ...

HC Oceláři Třinec Vše o klubu ZDE

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
5


Články odjinud