Jiří Vítek
24. dubna 2018 • 12:00

Fenomén Komety Zábranský: jak šéf naslouchá hráčům a stvořil rodinu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

To slovo zaznělo mezi hořícími doutníky hned několikrát: rodina. Hokejové klišé, které ale po svém nadřízeném opakoval jeden hráč za druhým. Před začátkem minulé sezony jim řada anonymů nadávala do žoldáků, kteří se upsali modrobílému mamonu. Majitel a kouč Komety Libor Zábranský však dokázal vytvořit tým, jemuž se teď na krku houpají dvě zlaté medaile.



Příběhů o nalákání hvězdných jmen na chvilkové pozlátko tu bylo již nespočet. Brněnský projekt ale dosáhl vysněného a v Kometě dlouho očekávaného cíle, jeho scenárista a režisér Libor Zábranský z něj navíc dokázal udělat dvoudílnou sérii. Minimálně.

Právě za ním jde velký podíl na obhajobě extraligového titulu. Klubový majitel, který se v únoru 2016 usadil i do trenérského křesla, zvládl ukočírovat soubor hráčů se zkušenostmi z NHL či KHL na výbornou.

„On věřil nám, my jsme věřili jemu,“ shrnul jednoduché pravidlo mezi kabinou a trenérem kapitán Leoš Čermák . „Nikdy na nás nepřenášel tlak a vyhověl nám, když jsme cítili, že něco potřebujeme, byli jsme na jedné vlně.“

Zábranského předchází pověst autokrata, bez jehož souhlasu v Brně ani nezafouká vítr. Jednotlivé náznaky však vypovídají o tom, že mezi hráčskou kabinou a trenérským kamrlíkem fungovala dokonalá symbióza.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud