22. března 2021 • 11:18

Zatím jasná série. Kdo táhne Boleslav a od koho Pardubice potřebují přidat?

Vstoupit do diskuse
1
  • Kdo ve čtvrtfinále táhne Mladou Boleslav a od koho Pardubice potřebují přidat?Kdo ve čtvrtfinále táhne Mladou Boleslav a od koho Pardubice potřebují přidat?FOTO: Koláž iSport.cz

    Čtvrtfinálová série mezi Mladou Boleslaví a Pardubicemi se vyvíjí jasně. Boleslav vyhrála oba domácí zápasy (2:0, 5:0). Navíc nejde jen o výsledek, kontrolovala hru, dominovala. Server iSport.cz představuje klíčové opory, díky kterým si vybudovala takový náskok. K nim přidáváme hráče Dynama, od kterých čekáte, že by se měli zvednout a mají moc vývoj série otočit. Už v pondělí (19:00, sledujte ONLINE přenos >>>) pokračuje bitva na východě Čech třetím zápasem.

  • TÁHNE MLADOU BOLESLAV

    JAN RŮŽIČKA

    Zákroky: 53
    Úspěšnost: 100 %

    Zavřel bránu, ještě nedostal gól, působí sebejistě. Překonal zdravotní trable, má za sebou kompletní základní část a výborně odstartoval i play off. Pardubičtí útočníci mu zatím tolik nestěžují práci. Nejlepší zákrok vytáhl ve druhém duelu, kdy se v oslabení tří proti pěti bleskově přesunul a zastavil střelu Roberta Kousala. O pár chvil později zvýšil David Šťastný na 2:0. Šlo o klíčový moment zápasu. Překoná rekord v neprůstřelnosti v play off? Ten drží Roman Málek (192:33 v roce 2001).

    Mladá Boleslav - Pardubice: Růžička se bleskově přesunul proti Kousalovi
    Video se připravuje ...

  • TÁHNE MLADOU BOLESLAV

    MARTIN ŠEVC

    Body: 3 (1+2)
    Střely: 8

    Hraje přesně tak, jak byste čekali. Precizní vzadu, aktivní i dopředu. K tomu všemu se tradičně snaží dostat do hlav soupeřů, jako když na konci první třetiny druhého zápasu s úsměvem pokřikoval na Anthonyho Camaru. V prvním duelu zařídil oba góly, u prvního asistoval, druhý přidal do prázdné branky. O den později bral další nahrávku. Jedinou kaňkou na jeho výkonu je zbytečné vyvolání potyčky s Patrikem Poulíčkem, kvůli kterému poslal svůj tým na více jak minutu do tří.

  • TÁHNE MLADOU BOLESLAV

    JAKUB KOTALA

    Body: 3 (2+1)
    Střely: 5

    Vůbec se to nečekalo, ale hlavním tahounem Boleslavi v úvodu čtvrtfinále je právě Jakub Kotala. Kamarád Davida Pastrňáka z dětství vymyslel důležitý první gól série, když v přesilové hře našel Adama Zbořila. V pátek otevřel skóre sám, když parádně proměnil samostatný únik. Skvěle si vede v početních výhodách před soupeřovou brankou. Nejdříve zaclonil Kloučkovi výhled při trefě Davida Šťastného, pak tečoval pokus Joony Jääskeläinena. Zatím jednoznačně největší překvapení série.

    Mladá Boleslav - Pardubice: Kotala vymíchal Kloučka. Středočeši jdou do vedení, 1:0
    Video se připravuje ...

  • TÁHNE MLADOU BOLESLAV

    DAVID MORAVEC

    Body: 0
    Střely: 2

    Není mu ještě ani 18 let, na obličeji nosí košík. I tak nastupuje David Moravec ve druhé obranné dvojici vedle Martina Pláňka. V obou duelech zvládl přes 15 minut, trenéři se ho nebojí nasadit ani proti přesilovce Pardubic. Mladý věk na něm není znát, působí jako mazák. Ani když si na zádech soupeřů přečte jména jako Zohorna nebo Kousal, nic to s ním nedělá. Umí i podpořit útok, ale i přes nízký věk vás upoutá jeho defenzivní jistota. Velká budoucnost pro Mladou Boleslav i celý český hokej.

  • MŮŽE NAKOPNOUT PARDUBICE

    ANDREJ KOSTICYN

    Body: 0
    Střely: 1

    Byla by to nádherná nahrávka, po které dal Anthony Camara gól... Kdyby chvíli předtím nehrál Kosticyn vysokou holí a trefa platila. A to je ono, „kdyby“ se nepočítají. Byl to jediný opravdu velký moment běloruského útočníka proti Boleslavi. V každém zápase zatím vyrobil jeden zbytečný faul, po kterém šel na trestnou. Víc vidět nebyl. Při přesilovce vystřelil jen jednou. Ano, tady naráží na svůj pohybový handicap, ovšem se svými zkušenostmi by měl najít cestu, jak se prosadit.

    Mladá Boleslav - Pardubice: Domácím vyšla challenge! Gólu Camary předcházela vysoká hůl Kosticyna
    Video se připravuje ...

  • MŮŽE NAKOPNOUT PARDUBICE

    TOMÁŠ ZOHORNA

    Body: 0
    Střely: 3

    Trenér Richard Král ho využívá extrémně, což je v danou chvíli v pořádku. Pardubický lídr v obou zápasech odehrál přes 20 minut. Zohornovi nemůžete vyčítat nasazení a vysokou dávku dráždivosti, kterou při každém střídání doručuje na brankoviště soupeře. Na druhou stranu právě od něj budete čekat, že když má zbytek zataženou ruční brzdu, on vymyslí gól, nebo puk svojí buldočí vůlí dotlačí za čáru. To se nedaří. Tomáš Zohorna je velitel, od kterého se čeká, že když ostatní jsou v bídě, on nebude.

  • MŮŽE NAKOPNOUT PARDUBICE

    JURAJ MIKUŠ

    Body: 0
    Střely: 5

    V základní části se rozjel do své životní sezony, ve stejném duchu pokračoval v předkole proti Karlovým Varům. Jenže série s Boleslaví? Najednou jako kdyby mu velké ofenzivní nápady a drzé kličky s nahrávkami do šancí došly. Dřív přitom ukázal, jak moc umí být platný v útočné fázi, není tak pohyblivý jako Marek Ďaloga, zato s chladnou hlavou dovede vymyslet šanci, případně dát sám gól. Tady je jeho síla, nebo by měla být a Boleslav ho umí eliminovat. Ve své formě by se ale měl prosadit.

    SESTŘIH: Mladá Boleslav - Pardubice 5:0. Bruslaři mají druhý bod, Dynamo opět bez gólu
    Video se připravuje ...

  • MŮŽE NAKOPNOUT PARDUBICE

    JAKUB NAKLÁDAL

    Body: 0
    Střely: 3

    Nejlepším pardubickým obráncem ve čtvrtfinále je Jan Kolář. Vzadu se snaží hrát hodně tvrdě, plus se navíc i tlačí do střelby, vidíte na něm, jak chce špatný vývoj série zlomit. Od Jakuba Nakládala čekáte to samé, vždycky v sobě měl zdravou zuřivost. Dovedl hrát drsně, jeho hokej bolel, proto byl jednu chvíli i nejlepším obráncem národního týmu. Přesně takového kapitána teď Dynamo potřebuje, čekáte, že stejně jako Kolář posune svoji výkonnost ze základní části nahoru. Proti Boleslavi to ještě nepřišlo.

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud