Pavel Ryšavý
23. března 2021 • 04:20

Šťastný zase drze vyšíval. Pardubice ničí hrubky, Camara drsně seřval sudí

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dost se toho změnilo. Pardubice se přestaly dívat, jak kolem nich prolétají zelenobílé rakety. Poprvé v sérii byly herně lepší, měly víc šancí. Jedna věc zůstala stejná, ta nejpodstatnější. Objímat se jela Mladá Boleslav, na ledě rivala zvítězila 4:2. Mínusem Dynama byly obří hrubky v defenzivě. Sice odčarovalo Jana Růžičku, ale soupeři dávalo až příliš laciné dárky.



Jako kdyby to byl poslední den a nemělo přijít žádné zítra. S takovým úsilím nastoupily Pardubice na mladoboleslavskou dokonalost. Dílčí úspěchy se dostavily. Poprvé se jim podařilo prostřelit Jana Růžičku, na což čekaly téměř 135 minut. Měly nejvíc střel i šancí v sérii. Vytáhly do druhé řady Andreje Kosticyna, který dal gól a na jeden nahrál. Jen to podstatné zůstalo, uspěla Mladá Boleslav.

„F*ck you, f*uck you, f*ck you,“ poměrně jasně oznámil rozhodčím Anthony Camara, co si myslel o tom, jak zvládli zápas. Slyšet to bylo až pod stropem. Pardubice v závěru zápasu cítily velkou křivdu.

V první řadě z toho, že ani nejlepší výkon v sérii nestačil na úspěch. Pak i ze zvláštního metru sudích. Camara šel v závěru ven za to, že ho Martin Pláněk valchoval hokejkou. Pár krosčeků do zad? On mířil ven za oplácení. Předtím zase rozhodčí neviděli evidentní seknutí Petra Šidlíka mezi nohy Roberta Kousala.

Jakub Kotala pomohl ve třetím utkání skolit Pardubice dvěma góly
Jakub Kotala pomohl ve třetím utkání skolit Pardubice dvěma góly

Camara za svůj výlev dostal osobní trest do konce utkání. „Každý chce vyhrát, takže je frustrující, když jste celou třetinu u nich ve třetině a gól z toho dávat nedovedete. Z toho takové emoce pak pramení. Ale asi bychom tyhle situace měli ustát. Každé oslabení nám pak bere šanci zápas otočit,“ komentoval zběsilejší závěr pardubický kouč Richard Král. Klasicky po svém, s klidem.

Velké snažení Dynama likvidovaly brutální a naivní defenzivní chyby. Když už se podařilo strčit klacek do mladoboleslavského kolotoče a soupeř ho přestal motat, dostal pardubické dárky. Už ve 3. minutě to byla jen akce hop, hop, ťuk a Joona Jääskeläinen otevřel skóre. Stačilo jen hledat volné hokejky. Pak při oslabení Dynamo zamrzlo příliš nahoře a sám zůstal u branky Jakub Kotala.

Pardubicím se dvakrát podařilo srovnat, vydřít si dílčí remízu a pak zase přišel defenzivní kiks. Při třetím zásahu Davida Šťastného mu Martin Bučko spolkl naznačení, odjel na modré čáře k mantinelu. A hádejte. Jak to dopadá, když jeden z nejšikovnějších hráčů v soutěži dostane před sebou dálnici? Rychlá střela na lapačku a začíná objímání. 

Zase bavil tím, jak dovede udržet put na pětníku. Stahovačka, klička, nahrávka, nebo střela. Vidíte, jak si Šťastný užívá zápas. Chvíli sledovat vyhlášeného milovníka puku? Někdy si připadáte, že sedíte za zády malíři, máte pohodlnou pozici a kocháte se, jak sází barvy na plátno.

Pardubice - Mladá Boleslav: Hosté potřetí vedou! Šťastný zakončil drzý průnik přesnou střelou, 2:3
Video se připravuje ...

„No jo, mám ty kličky rád, někdy to možná už přeháním, já vím,“ usmál se jen. „Ale zase kdybyste to nezkusili, nevěděli byste, jestli to vyjde, nebo ne,“ dodal. Boleslav měla v zápase rozhodně lepší speciální týmy, tenhle faktor rozhodl.

„I když jsme prohráli, jsme zpátky. Věřím, teď jsme to zlomili, hráli jsme opravdu dobře a v úterý už vyhrajeme,“ oznámil po zápase kapitán Dynama Jakub Nakládal. „Máme sílu vyhrát čtyřikrát za sebou. Nebude to nic jendoduchého, ale věřím, že vyhrajeme v úterý. Věřím. Nikdo si tady nepřeje nic jiného, než to zvrátit a říct si nakonec o sedmý zápas,“ dodal. „Ano, musíme věřit, že jsme schopni vyhrát čtyřikrát,“ řekl ještě Král.

SESTŘIH: Pardubice - Mladá Boleslav 2:4. Bruslaři přehráli Dynamo i potřetí, v úterý mohou dokonat postup
Video se připravuje ...

HC Dynamo Pardubice Vše o klubu ZDE

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1


Články odjinud